Bugarski doktor koji je transportovao decu do granice: Bilo im je veoma teško i primali smo ih sa različitim povredama

15.08.2022

15:55

0

Zamenik direktora bolnice u Staroj Zagori, dr Georgij Dejanov je rekao za 24sedam da su svi mališani koji su danas dovezeni do graničnog prelaza Gradina u stabilnom stanju

Bugarski doktor koji je transportovao decu do granice: Bilo im je veoma teško i primali smo ih sa različitim povredama
Georgij dejanov - Copyright Foto: 24sedam/M.Kostić

Zamenik direktora bolnice u Staroj Zagori, dr Georgij Dejanov je rekao za 24sedam da su svi mališani koji su danas dovezeni do graničnog prelaza Gradina u stabilnom stanju, ali da su vidno uplašena te da se nada da će se brzo oporaviti. On je naglasio da tokom transporta nije bilo nikakvih problema.

Kako nam je ranije rečeno, mališani su posle prevtanja autobusa na auto-putu Trakija, primljeni u bolnicu sa vidnim psihološkim traumama. Kada su ih po prijemu u Staroj Zagori, pregledali, ustanovili su da će deca moći brzo da se prebace u Srbiju .

Foto: 24sedam/M.Kostić
 

- Zamoljen sam da transportujem decu čim su se stekli uslovi da su oni u tom stanju da mogu da putuju -  rekao nam je doktor Dejanov. - Nažalost, sva deca su preplašena i istraumirana što nije za začuditi obzirom kakvu su saobraćajnu nesreću pretrpeli. Tokom transporta nije bilo nikakvih problema. Sa svakim detetom je bio po jedan lekar i medicinsko osoblje. Želim im da se brzo oporave i da se vidimo u nekim boljim uslovima.

Foto: 24sedam/M.K.
 

Na pitanje da nam kaže koliko je dece tačno primljeno u bolnicu on je rekao da ne zna tačan broj, ali da je on u Srbiju transportovao sedmoro mališana.

- Sedmoro dece smo primili sinoć posle saobraćajne nesreće.  Dvoje mališana su poslata u Sofiju na dalje lečenje. Tačan broj povređenih ne znam, jer ih nismo samo mi zbrinuli.

Doktor je otkrio da je iza njih bila dramtična noć i da su deca primljena u bolnicu u različitim stanjima.

- Neki mališani su primljeni sa isčupanom rukom, ramenom, a neka su udarila glavom prilikom prevrtanja. Sve detalje o zdravstvenom stanju dece znaju lekari koji su ih primili i ja ne želim da govorim o tim detaljima jer deca imaju pravo na privatnost - rekao je dr Dejanov.

Podsetimo, nesreća se dogodila nešto posle 20 sati na auto-putu Trakija u Bugarskoj. Prema poslednjim informacijama, 14 osoba je povređeno, od toga 12 dece i dvoje odraslih. Deca su se u trenutku udesa vraćala sa festivala folklora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike