Putnica iz autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj: Roditelj jednog deteta hteo da sedne na suvozačevo mesto, pa okrenuo volan

14.08.2022

19:52

0

Autor: 24sedam

Prema njenim rečima, vozač nije bio umoran

Putnica iz autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj: Roditelj jednog deteta hteo da sedne na suvozačevo mesto, pa okrenuo volan
1366x768 - Copyright Foto: Printskrin/bTV

Jedna od putnica u srpskom autobusu koji se prevrnuo na autoputu Trakija ispričala je za bugarske medije kako se dogodila nesreća.

Autobus šabačke registracije sa 48 dece, srpskih državljana sleteo je s puta u Bugarskoj. Saobraćajna nesreća se dogodila na auto-putu Trakija.

- Krenuli smo iz Sunčevog brega. Deset kilometara pre mesta nesreće, stali smo da se odmorimo na benzinskoj pumpi. Vozač je bio dobro, nije bio umoran, ali otac jednog deteta je tražio da sedne napred na sedište pored vozača, jer se gušio i počeo da kašlje. Međutim, nije znao da skine sedište i vozač je pokušao da mu pomogne. U tom trenutku je oštro okrenuo volan udesno i autobus je otišao u jarak - rekla je vidno uznemirena žena. 

Ona je dodala da su deca deo ansambla narodnih pesama i igara i da su bila u Bugarskoj radi učešća na festivalu folklora u Sunčevom bregu.

Facebook/BG voice
 

Srpski ambasador u Bugarskoj, Željko Jović, otkrio je za 24sedam stanje putnika koji su bili u autobusu koji se prevrnuo.

- Prema informaciji bugarskog ministarstva spoljnih poslova, 46 osoba je primljeno na pregled u bolnicu u Staroj Zagori, za sada nema teže povređenih, ali to će se znati tek kada bude gotov pregled svih putnika iz autobusa. Naša ambasada je u kontaktu sa svim nadležnim institucijama i čeka se zvanična informacija Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva zdravlja - rekao je Željko Jović za 24 sedam. 

U Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori primljeno je 17 dece povređene u nesreći, saopštio je direktor bolnice prof.dr Jovčo Jovčev. Najmlađi ima 6 godina, najstariji 17 godina.

- Trojica od njih imaju teže modrice i ogrebotine, poslati su na skener radi razjašnjenja dijagnoze - dodao je on.

Prema njegovim rečima, jednom od povređenih odraslih – muškarcu, biće amputirana noga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike