Potresni snimci sa granice: Dete leži u sanitetu prikačeno na aparate, mališani istraumirani i gladni(VIDEO)

15.08.2022

14:37 >> 20:34

0

Na graničnom prelazu Gradina potresne scene

Potresni snimci sa granice: Dete leži u sanitetu prikačeno na aparate, mališani istraumirani i gladni(VIDEO)
dete nesreća - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj stigla su u Srbiju. Na graničnom prelazu Gradina potresne scene. Kako javlja naš reporter sa lica mesta, video je povređenog dete koji leži u kolima Hitne pomoći priključen na aparate. On će, kao i druga deca biti koj prebačen na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova.

- Mališani su istraumirani, gladni i umorni - rekli su doktori koji su ih doveli do graničnog prelaza Gradina.

Kako smo saznali, sedam mališana je prebačeno iz Bugarske sa pet saniteta. Njih je do graničnog prelaza Gradina dopratio zamenik bugarskog ministra zdravlja Toma Tomov, a sačekao ih direktor niške Hitne pomoći dr Slavoljub Živadnović.

- Oni su došli sa pet saniteta, a mi smo obezbedili za svakog pacijenta po jedno vozilo Hitne pomoći i oni idu dalje u Tiršovu bolnicu. Okupili smo ekipu još jutros i čekali smo samo da bugarske kolege jave kada mogu da krenu - rekao je doktor za 24sedam.

Kako nam je javljeno, dve devojčice su na nogama prešle u sanitet Hitne pomoći i one idu na dalje lečenje.Sedam mališana koji su povređeni u udesu, idu put Beograda. Njih su preuzele lekarske ekipe iz UKC Niš, koje su ih čekali na granici. 

Dva dečaka, od 10 i 11 godina, koji su povređeni u toj nesreći prebačeni su u bolnicu u Sofiji na dalje lečenje.

Podsetimo, nesreća se dogodila nešto posle 20 sati na auto-putu Trakija u Bugarskoj. Prema poslednjim informacijama, 14 osoba je povređeno, od toga 12 dece i dvoje odraslih. Deca su se u trenutku udesa vraćala sa festivala folklora.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike