Ko je Veljin IT stručnjak za mučenje: Povraćao kad su mu pokazali fotografiju na kojoj sa osmehom pozira nad svojom žrtvom!

09.08.2022

19:59

0

Nokte čupao naživo, žrtve silovao drškom od sekire...

Ko je Veljin IT stručnjak za mučenje: Povraćao kad su mu pokazali fotografiju na kojoj sa osmehom pozira nad svojom žrtvom!
Srđan Lalić otkrio šta se dešavalo u kući u Ritopeku - Copyright Foto: 24sedam/Pink/Printscreen

Srđan Lalić (36), petooptuženi za zločine klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zvanično je sklopio dogovor sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni, u zamenu za zatvorsku kaznu od 18 godina.

Srđan Lalić uhapšen je prošle zime u stanu u beogradskom prigradskom naselju, a jedini je okrivljeni koji je pred Specijalnim sudom u Beogradu priznao krivicu za zločine za koje se tereti. Iako je na ranijim saslušanjima negirao sve i ponavljao kako nije kriv i da će se braniti ćutanjem.

Lalića je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin javno označio kao zločinca u okviru ove kriminalne grupe na uznemirujućoj fotografiji sa Veljkom Belivukom i žrtvom sa zamagljenim likom.

Prema rečima ministra policije, Belivuk i Lalić se "keze" nad žrtvom na objavljenoj fotografiji, a neimenovani muškarac je nakon toga ubijen.

Na početku istrage okarakterisan je kao "vojnik" Velje Nevolje koji nije imao kontakte sa velikim "zverkama" i nije bio uključen u strateško vođenje kriminalnih poslova.

Bio je "pion" od poverenja, pa su ga koristili da namami žrtve u "kuću smrti" u Ritopeku, ali i da direktno učestvuje u zverstvima, kao što slika implicira. Lalić se pominje kao učesnik u ubistvima Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
 

Kako se i ranije navodilo, Lalić je teško podneo saslušanje o optužbama na svoj račun, a kada su mu predočili jezivu fotografiju, on je počeo da povraća.

Prema operativnim saznanjima, Srđan Lalić je pojedinim žrtvama naživo čupao nokte, lično vadio oči, sekao ih po zadnjici i butinama, čime im je nanosio jezivu bol, pekao ih je peglom po leđima, rukama i nogama i učestvovao je u komadanju tela i mlevenju ljudskih ostataka u mašini za mlevenje mesa. Prema svedočenjima uhapšenih članova klana, Srđan Lalić je jednu žrtvu čak i silovao drškom od sekire.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike