Belivuk i njegovi vojnici negirali krivicu: Samo jedan priznao!

06.07.2022

14:34

0

Srđan Lalić jedini danas u sudnici priznao da je počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret

Belivuk i njegovi vojnici negirali krivicu: Samo jedan priznao!
Belivuk Lalić - Copyright Foto: Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu gde je danas nastavljeno pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj kriminalnoj grupi, svi optuženi negirali su krivicu. Jedini je, kako saznajemo, priznao da je kriv Srđan Lalić.

Posle čitanja optužnice, svi okrivljeni, jedan po jedan, izjašnjavali su se o krivici i svi su negirali navode optužnice, osim Lalića. On je, po svemu sudeći, izjašnjavanjem da je kriv iznenadio i svoju advokaticu Miu Todorić, koja je odmah zatražila da se konsultuje sa njim.

Posle priznanja krivice, Lalić je odmah, kako saznajemo, prebačen u drugu sudnicu.

Okrivljeni Lalić je, da podsetimo, od samog početka slao signale da je spreman na saradnju sa policijom i tužilaštvom. Posle hapšenja, početkom februara prošle godine, u prvom trenutku je odbijao da odgovara na pitanja, ali čim su stigli prvi dokazi, dobavljeni preko zaštićene aplikacije "Skaj", odlučio je da progovori.

- Ovaj pripadnik grupe je dao sve od sebe da se zaštiti. Naveo je da je sve radio po nalozima Belivuka i Miljkovića i da nije smeo da im se suprotstavi, jer ih se plašio. Detaljno je opisao hijerarhiju i ko je šta radio, kako se ponašao, ko je naređivao i smišljao monstruoznosti. Ispričao je i razloge otmica i brutalnih likvidacija. Govorio je i o saradnicima iz policije, ali i drugih državnih organa - rekao je za medije izvor iz istrage.

Lalić, ipak, nije uspeo da dobije status svedoka saradnika. On na optužnici zauzima visoko peto mesto. Navodi se da je završio IT fakultet, a tokom ispitivanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i u MUP Srbije, naveo je da je nezaposlen, ali da trguje bitkoinima na berzi i da mesečno zarađuje oko 1.300 evra. Do sada nije bio osuđivan.

Lalić se tereti da je počinio krivična dela udruživanje, pet teških ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja Bez obzira na to što je pokazao da je spreman na saradnju, jer je ispričao i više nego što su ga pitali, tužilaštvo je smatralo da ima dovoljno dokaza i bez njegovog svedočenja. Smatra se da zločini, za koje se tereti, zahtevaju adekvatnu kaznu, a ne povlastice. On je, posle svega, izrazio i kajanje.

Istragom je utvrđeno, zahvaljujući dokazima koji su prikupljeni, posebno na osnovu fotografija koje su preuzete sa aplikacije "Skaj", da je Lalić učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića Goksija. On je, takođe, u ovoj kriminalnoj grupi bio zadužen i za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa pomenutom aplikacijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike