Muk u Specijalnom sudu posle priznanja jednog od najsurovijih Belivukovih "vojnika": Iznenađenja sa Lalićem tek počinju!

07.07.2022

12:10

1

Neće mu se suditi odvojeno od ostalih okrivljenih

Muk u Specijalnom sudu posle priznanja jednog od najsurovijih Belivukovih "vojnika": Iznenađenja sa Lalićem tek počinju!
Belivuk Lalić - Copyright Foto: Printscreen

Na nastavljenom pripremnom ročištu klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, održanom juče u Specijalnom sudu u Beogradu, osumnjičeni za najstravičnije zločine su se izjašnjavali o krivici. Svi su negirali da su počinili ono što im se stavlja na teret, osim IT stručnjaka i jednog od najsurovijih Belivukovih "vojnika" Srđana Lalića. Kako su prisutni advokati ispričali za 24sedam, posle rečenice: "Kriv sam, izneću detaljnu odbranu", u sudnici je nastao muk.

Prema rečima prisutnih advokata, Lalićevo priznanje je bilo veoma neočekivano, pravi šok.

Okrivljeni su takođe bili u čudu, iako se pretpostavlja da su znali da je Lalić ponudio da bude svedok saradnik.

Međutim, prema rečima našeg sagovornika, iznenađenja sa Lalićem će tek biti.

S obzirom na to da on nije sporazumno priznao krivicu, nego se samo izjasnio da je kriv, Laliću se neće suditi odvojeno od ostalih okrivljenih. Suđenje se i za njega nastavlja normalno, sa svima ostalima.

S tim u vezi, pretpostavlja se da će sa njim, njegovim izlaganjem i izlaganjem njegovih advokata, tek biti iznenađenja.

Priznanjem IT stručnjaka juče je bila šokirana i njegova advokatica koja je odmah posle njegovog izjašnjavanja zatražila konsultacije sa svojim klijentom.

Takođe, u sudnici Specijalnog suda posle izjašnjavanja okrivljenih izbio je i konflikt između advokata Nikole Ristovića, prethodnog advokata Veljka Belivuka, i njegovog sadašnjeg branioca Vladimira Petrovića.

Do koškanja je došlo oko toga ko će prvi od branilaca da govori. Novi advokat je navodno smatrao da on ima pravo prvenstva, jer je "stariji".

Međutim, o tome su se konsultovali sa svojim zajedničkim klijentom, koji se izjasnio da želi da uvodnu reč vodi advokat Nikola Ristović.

Budući da Ristović brani Veljka Belivuka i još 12 okrivljenih, njegovo izlaganje trajalo je gotovo dva sata, a pridružili su mu se još i advokati Gordana Božilović Petrović i Vladimir Petrović kao branioci Marka Mioljkovića, ali i advokat Goran Jovandić.

Ostali advokati svoje uvodne reči će izneti danas, a ročište počinje u 14.30 u Specijalnom sudu u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike