Devojčicu silovao, ubio i zakopao u dvorištu: Na njen rođendan i Svetog Iliju stigla ga kazna - umro u zatvoru!

01.08.2022

18:45

0

Mladen Ogulinac na osmi rođendan Marije Jovanović umro od infarkta u zatvorskoj ćeliji

Devojčicu silovao, ubio i zakopao u dvorištu: Na njen rođendan i Svetog Iliju stigla ga kazna - umro u zatvoru!
Marija Jovanović Mladen Ogulinac - Copyright Printscreen/YouTube/Radio-televizija Vojvodine/Раскршћа ТВ

Imala je bezbrižno detinjstvo i samo osam godina kad je tog 26. juna 2010. godine silovao i zadavio komšija Mladen Ogulinac u Ledincima kod Novog Sada. Sutra bi napunila tačno 20 gofina. Ona je Marija Jovanović i zbog njene žrtve Srbija je dobila Marijin zakon, kojim se kažnjavaju pedofili. Posle nešto više od mesec dana, na Marijin rođendan i Svetog Iliju, on je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Mala Marija nestala je iz svoje kuće u kojoj je bila sa mlađim bratom. Ogulinac je iskoristio poznanstvo sa devojčicom, pošto je njegova sestra čuvala Mariju i njenog brata i namamio je u svoju kuću.

Printscreen/YouTube/Раскршћа ТВ
 

Osmogodišnju Mariju Jovanović je komšija, koji je tada imao 52 godine, u svojoj kući u Ulici Salvovača 15 u Ledincima, najpre silovao, a potom i ugušio. Kobno po devojčicu bilo je što mu je zapretila da će sve reći majci.

Telo je zakopao i pobegao. Svi su odmah posumnjali na Ogulinca i krenula je potraga. Tragajući po njegovom dvorištu, Marijin otac, policija i još jedan meštatin zatekli su mačku kako mjauče. Bila je tačno na mestu gde je devojčica zakopana, a kada je policajac razgrnuo zemlju, ugledali su ručicu.

Osumnjičeni Ogulinac uhapšen je uveče u akciji policije i Žandarmerije. Policajci su ga jedva spasli linča. Nikada nije osuđen, jer je umro od infarkta u pritvoru i to 2. avgusta, tačno na Marijin rođendan.

Otac inicirao zakon

Ogulinac je, kako su tada izvestili mediji, već bio u zatvoru zbog seksulanih delikata, jer je 15 godina pre male Marije silovao jednu meštanku.

Printscreen/YouTube/ Раскршћа ТВ
 

Mariju ništa ne može da vrati roditeljima Gordani i Slobodanu i mlađem bratu Ognjenu. Otac je posle njene mučke smrti smogao snage da alarmira javnost i državne organe da usvoje zakon kako bi se što je više moguće smanjio broj dece koja mogu doživeti sudbinu njegove ćerke.

Na predlog Marijinog oca Slobodana, 8. aprila 2013. godine Skupština Republike Srbije je jednoglasno usvojila "Marijin zakon" koji predviđa da svi koji su bili osuđivani za seksualne delikte imaju obavezu da se, posle odsluženja kazne koja može biti i do 15 ili 20 godina, redovno javljaju policiji, socijalnim centrima, psihijatrima i neće smeti da se nađu u blizini škola, obdaništa, igrališta i tamo gde ima dece.

- Zakon kao zakon ne može da zaštiti decu, ali je cilj da pedofila uplaši i da zna kako će proći onog momenta kada pređe granicu. I da će biti i javno osramoćen. Da bi zaštitili decu, građani treba da budu informisani i edukovani šta je pedofilija - izjavio je svojevremeno za medije Marijin otac Slobodan.

Sahranjen tajno i bez obeležja

On se borio ne za Mariju, jer je ona među anđelima, već za drugu decu.

- Donet je jedan novi zakon. Ja sam ga zamislio da bude preventivna brana svim eventualnim pedofilima i silovateljima, da ne čine zlodela. Ono što je bitna stavka tog Zakona je taj registar. Jedino na čemu insistiram, jeste da bude javan. Registar postoji, ali je potrebna ta neka zakonska regulativa i da se kaže da svi pedofili mogu biti javno prokazani - ispričao je tada Slobodan Jovanović.

Printscreen/YouTube/ Раскршћа ТВ
 

Ovaj zakon otklonio je svaku mogućnost da zastari krivično delo pedofilije i silovanja maloletnika, a pooštrene su i mere protiv pedofila i silovatelja. Formirana je i evidencija pedofila sa DNK podacima.

Mladen je umro na rođendan svoje žrtve. Sahranjen je u strogoj tajnosti na novosadskom gradskom groblju. Bez prisustva najbližih, njegovo telo je pokopano u unapred pripremljenu raku, obeleženu krstom, bez ostalih obeležja. Monstrum je sahranjen na grobnom polju, gde su pokopana tela neidentifikovanih leševa i beskućnika. Kad je spušten i pokopan, na humku je postavljen betonski krst bez obeležja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike