Zorica umirala u jezivim bolovima: Partnerku živu zapalio, a žrtvi silovanja u sudnici poručio da bi "voleo da je ona pod zemljom"!

13.07.2022

06:00

0

Radomir Blagojević osuđen na doživotnu robiju zbog svirepog ubistva Zorice Kalinić i silovanja R. N.

Zorica umirala u jezivim bolovima: Partnerku živu zapalio, a žrtvi silovanja u sudnici poručio da bi "voleo da je ona pod zemljom"!
Copyright Radomir Blagojević i Zorica Kalinić Foto: printscreen/Facebook

Monstruozno ubistvo Zorice Kalinić, koju je Radomir Blagojević živu spalio u Surčinkoj ulici u Novom Beogradu, odigralo se na današnji dan pre dve godine. Od zadobijenih povreda Zorica je preminula dva dana kasnije u bolnici, a Blagojević će ostatak života provesti iza rešetaka, jer je osuđen na doživotnu robiju. To je treća kazna od 2019. godine kad je ova mera uvedena u Srbiji.

Blagojević je, da podsetimo, uhapšen posle nekoliko dana. Zorica je preminula od teških opekotina drugog i trećeg stepena glave, vrata, trupa i udova, na oko tri četvrtine tela. Ona je trpela bolove jakog intenziteta sve do smrti.

Printscreen/Facebook
 

Tri nedelje ranije, u junu, Blagojević je pretukao i silovao R. N. u svojoj kući u selu Radinac kod Smedereva. On se tereti za teško ubistvo na svirep način i silovanje.

Tog 13. jula Radomir je čekao bivšu partnerku Zoricu Kalinić u hodniku zgrade u kojoj ona živi. Kad je ušla u ulaz, krenuo je za njom, i posle kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan on je, dok mu je bila okrenuta leđima, polio motornim benzinom iz kanistera, koji je unapred pripremio, a zatim i zapalio.

Pored toga, kako je dokazano tokom suđenja, Blagojević je u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre silovao R. N., koju je poznavao odranije. On se tereti da je u večernjim satima R. N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a zatim silovao i ponovo tukao. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Bez svesti 36 sati

Pred sudskim većem, Blagojević je priznao da je živu spalio Zoricu Kalinić, ali je tvrdio da R. N., koju je, prema optužnici, silovao, "puno laže". Osim što je žrtvu silovanja optužio da laže, dodao je i da bi više voleo da je ona na "Zoričinom mestu".

Ubio očuha braneći majku

Psiholog Nada Janković rekla je da je kod Blagojevića prisutan uhodani stil funkcionisanja.

- Taj stil prisutan je skoro ceo život, još od mladosti, kad je ubio očuha reagujući na njegovu ekstremnu nepravdu i braneći majku - rekla je ona u sudnici.

R. N. je u sudnici posvedočila da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao. Kad je to izjavila, Blagojević je skočio sa optuženičke klupe i šokirao sve u sudnici.

Fejsbuk/Društvene mreže
Zorica Kalinić

- Ona puno laže. Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem da bih više voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom - izjavio je Blagojević.

Žrtva R. N. prethodno je ispričala da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti. Navela je da zna da je udarao po glavi, dok nije "pala u nesvest".

Počeo je da mi se udvara i da mi šalje poruke, ali nije mi se sviđao kao muškarac. Pozvao me je da mu za novac očistim kuću i ja sam došla. Skuvao mi je kafu, i čim sam popila drugi gutljaj, primetila sam da je čudna - ispričala je R. N. pred sudom.

"Prazne reči kajanja"

Posle trećeg ili četvrtog gutljaja kafe, kako je rekla, osećala se loše i počela je da "gubi kontakt sa stvarnošću".

- Pretukao me je. Oči su mi bile pune krvi, izgubila sam privremeno vid - ispričala je žena pred sudskim većem.

Fejsbuk
 

Svedočio je i sin Radomira Blagojevića, Stefan. On je rekao da je on našao R. N. u očevoj kući.

- Rekla mi je da je moj otac cele noći tukao i silovao. Pozvao sam policiju - kazao je svedok.

Psiholog Nada Janković, koja je veštačila Blagojevićevu ličnost, utvrdila je da on posle zločina nije pokazao kajanje i krivicu.

Ona je u sudnici kazala da je reč o prosečno inteligentnoj osobi, koja nema duševne bolesti, ali ima specifičnu strukturu ličnosti. U njegovom sistemu vrednosti je da kad misli da je nešto protiv njega, onda deluje odbrambeno, kako bi očuvao samopoštovanje.

- Ne uočavaju se potrebne emocionalne komponente, da ima patnju zbog toga što je uradio. To su prazne reči u kojima tvrdi da se kaje. Ne pokazuje nikakve znake autentične patnje ili osećaja krivice - objasnila je psiholog Janković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike