Velika akcija "Florida" u Crnoj Gori: Čak 28 osoba osumnjičeno za šverc šest tona kokaina, a među njima i Srbi!

27.07.2022

16:12

0

Na spisku uhapšenih našli se i državljani Srbije A. D. (46) i S. M. (45).

Velika akcija "Florida" u Crnoj Gori: Čak 28 osoba osumnjičeno za šverc šest tona kokaina, a među njima i Srbi!
operacija florida crna gora mup (1) - Copyright Printscreen / Youtube / MupCG

Crnogorska policija u velikoj akciji pod nazivom "Florida I" uhapsila je više osoba koje se dovode u vezu sa švercom 6,1 tona kokaina. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je 28 osoba, a među osumnjičenima nalaze se i dva srpska državljanina.

Prema navodima crnogorskog Dana, pretresi su počeli juče ujutru na više lokacija, a akcija je izvedena kao deo međunarodnih aktivnosti koje se odnose na razbijanje kriminalne grupe koja je, prema sumnjama istrage, povezana sa švercom kokaina.

Akciju je, kako je saopšteno, podržao i koordinisao Evropol, a u njoj su učestvovali i nadležni organi iz Srbije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Španije, Portugala i Holandije. Osim 26 osumnjičenih iz Crne Gore, na spisku uhapšenih našli su se i državljani Srbije A. D. (46) i S. M. (45).

 

Navedene osobe su osumnjičene za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom finalizacije aktivnosti, policijsko-tužilačke mere i radnje sprovedene su na teritoriji sedam zemalja, a pretresene su ukupno 52 lokacije.

U Crnoj Gori je u sprovođenju navedenih aktivnosti učestovalo 200 službenika Uprave policije, a pretresene su ukupno 33 lokacije u našoj državi i tom prilikom pronađeno je i oduzeto više desetina hiljada evra, skupoceni satovi, bankovne kartice, dokumenta, municija i oružje, vozilo i gliser, saopštila je crnogorska policija i pojasnila da je 11 osumnjičenih već u zatvoru, a da su neki u bekstvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike