Braća Jojke psihički potonula u pritvoru: Njihova majka spremna na štrajk glađu! I Džonićevi sinovi u problemu

01.02.2022

19:45

0

Svi dokazi su na strani četvorice mladića koje je Džonić svojim izjavama optužio za učešće u zločinu nad porodicom Đokić

Braća Jojke psihički potonula u pritvoru: Njihova majka spremna na štrajk glađu! I Džonićevi sinovi u problemu
Copyright 24sedam/M.K./Printscreen/facebook

Braća Milošević, poznata i kao braća Jojke, veoma teško podnose pritvor, kao i Džonićevi sinovi Milan i Stefan, nezvanično saznaje 24sedam. Naime, njima je Apelacioni sud u Nišu prošle sedmice produžio pritvor, kao i prvoosumnjičenom Goranu Džoniću.

- Okrivljeni Miloševići dosta teško podnose pritvor jer nemaju nikakve veze sa zločinom, a sa ubistvom ih je povezao Goran Džonić. Braći Jojke je veoma teško i zbog njihovih porodica, ali i dece - kaže advokat Mladen Magdalenić.

Takođe, advokat Milana i Stefana Džonića, Filip Domazet, ističe da su Džonićevi sinovi svesni toga u kakvoj se situaciji nalaze.

- Nije im lako jer svi dokazi ukazuju na to da oni nisu krivi. Svesni su činjenice da moraju da budu jaki kako bi sve ovo izdržali. Nije im jasno zbog čega ih je otac uvukao u sve ovo - ističe Domazet.

Facebook/Goran Džonić Facebook Pixabay 24sedam Ilustracija
 

Magdalenić dodaje da osumnjičeni za ubistvo Đokića, Goran Džonić, glumi žrtvu i na sve načine pokušava da se predstavi u drugačijem svetlu.

- Džonić se plašio braće Milošević i u više navrata je kazao kako njih dvojica važe za opasne momke u kraju. Džonić sebe u celom slučaju želi da predstavi kao žrtvu i tvrdi da mu je sve namešteno, kao i da se uplašio za sebe i svoju porodicu. Veštaci su zaključili da Džonić zna da bude arogantan, da ima česte promene raspoloženja, od uplašenosti do agresivnosti. On pokušava da se predstavi kao dobar čovek, međutim, profesionalci su utvrdili da ima agresivnu crtu i da je sklon nedozvoljenom ponašanju - napominje Magdalenić.

"Vezane su joj ruke"

Kako kaže, majka braće Milošević, Miljana Đ., takođe celu situaciju podnosi veoma teško.

- Majka braće Jojke živi u inostranstvu i sa njom su veoma teški razgovori, jer je sve ovo pogađa. Budući da zna kakva je situacija, ona je spremna da čak i štrajkuje glađu ispred Vlade. Zna da su joj ruke vezane, plače i loše je psihički, zapravo, ona sve ovo najteže podnosi - objašnjava Magdalenić.

Podsetimo, u Višem javnom tužilaštvu u Nišu 25. januara su saslušani bratanica ubijenog Gorana Đokića, čovek na čije ime se vodio auto koji je u posedu A. M., jednog od braće Jojke, i meštanin čiji je sin povređen u saobraćajnoj nezgodi pre šest meseci, a u kojoj je učestvovao Stefan Džonić.

Stravičan zločin

Zločin se dogodio u noći između 26. i 27. septembra prošle godine, u ataru sela Moravca nadomak Aleksinca.

Porodica Đokić je prvo oteta, zatim brutalno ubijena, a potom spaljena.

Za počiniocima se tragalo danima, a onda je u oktobru uhapšen prvo Goran Džonić, a potom i četvorica muškaraca.

Saslušani muškarac na čije ime je bilo registrovano vozilo A. M., a koji je invalid, posvedočio je da je auto bio registrovan poslednje četiri godine na njegovo ime. Drugi svedok je otac dečka koga je Stefan Džonić udario autom u alkoholisanom stanju, koji je naveo da nije bilo nikakvog novčanog potraživanja prema Stefanu.

Osvrt na slučaj

Zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, uhapšen je prvo Đokićev brat od tetke Goran Džonić (59), a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan Džonić, koje je on doveo u sumnji da su umešani u zločin svojim neodgovornim izjavama.

Printscreen/MUP
 

U pritvoru su i braća K. M. i A. M. iz Moravca, poznata pod nadimkom Jojke, koje je Džonić imenovao kao planere likvidacije, a jednog od njih i navodno kao glavnog egzekutora koji je ubio sve troje Đokića,. Ali osim njegove izjave, ništa ih drugo ne dovodi u vezu sa ubistvom. Zasada prikupljeni dokazi direkno sa zločinom povezuju jedino Džonića.

Svedoci su potvrdili alibije pripadnika Vojske Srbije Stefana i vatogasca Milana da su kobne noći bili na svojim radnim mestima i da nisu mogli da ih napuštaju, kao i braće K. M. i A. M. iz Moravca, od kojih je jedan bio kod kuće sa porodicom, a drugi u gradu sa devojkom.

Veštačenje telefona Jojki potvrdilo je i da je jedan od njih u kritično vreme bio na internetu i skidao neke materijale sa sajta za prodaju automobila, a da lokacija drugog brata nije bila ni blizu mesta zločina, što je potvrđeno i iskazom svedoka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike