Osuđen Božidar Stolić: Bivši inspektor SPBOK-a kažnjen sa dve godine zatvora!

15.07.2022

08:30

1

Sud mu je zabranio i da pet godina radi u MUP-u

Osuđen Božidar Stolić: Bivši inspektor SPBOK-a kažnjen sa dve godine zatvora!
Božidar Stolić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu osudilo je suspendovanog inspektora SBPOK-a Božidara Stolića (36) na kaznu zatvora od dve godine, zbog optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacije o istrazi protiv organizatora i dela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Osim toga, na teret mu je bilo stavljeno i da je kroz sistem MUP-a Goluboviću proveravao da li je za osobe za koje mu je to tražio, raspisana potraga i za to mu platio 500 evra.

- Stolić je kriv što je kao inspektor za borbu protiv organizovanog kriminala pribavio imovinsku kortist od 500 evra tako što je u sistemu MUP RS proveravao podatke za lica za koja je Golubović tražio, odnosno za Željka Golubovića, Filipa Golubovića, Borisa Labana, Srđana Jezdimira - rekao je sudija Zoran Šešić.

Sud mu je zabranio i da pet godina radi u MUP-u.

Drugooptuženi Filip Golubović osuđen je na kaznu zatvora od jednu godinu i dva meseca zbog podstrekivanja Stolića na zloupotrebu službenog položaja.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana ima pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, koji će da donese pravosnažnu presudu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike