"Lakše mi je bilo kad smo našli kuću u Ritopeku, nego izdaja u našim redovima": Ministar Vulin o hapšenju inspektora SBPOK-a

21.01.2022

09:15

0

Ministar podsetio da je izdao depešu da svako ko iz policije ima bilo kakav kontakt sa kriminalcima mora to da prijavi

"Lakše mi je bilo kad smo našli kuću u Ritopeku, nego izdaja u našim redovima": Ministar Vulin o hapšenju inspektora SBPOK-a
Aleksandar Vulin TV Happy printscreen - Copyright TV Happy printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin se osvrnuo na podizanje optužnice protiv inspektora SBPOK-a Božidara Stolića, koji je optužen da je prodavao službene informacije pripadnicima klana Veljka Belivuka.

- Nije završena era prljavih policajaca dokle god imate kriminalce i dokle god je u pitanju velika suma novca. Jedan od najtežih dana za mene je bio kada smo otkrili šta Stolić radi. Od kriminalaca očekujete da rade to što rade, ali kada u svom timu, među svojim ljudima, među onima kojima verujete, nađete nekoga ko prodaje informacije o svojim kolegama, gde se nalaze, gde mu živi porodica, ko radi njihov slučaj, ko je svedok. To su informacije zbog kojih se gube glave, uništavaju se životi i čitave porodice. Lakše mi je bilo kada smo pronašli kuću u Ritopeku i hapšenje 4. februara nego izdaja u sopstvenim redovima - rekao je Vulin u jutarnjem programu Kurir televizije.

Printscreen/YouTube
 

Ministar je podsetio da je izdao depešu da svako ko iz policije ima bilo kakav kontakt sa kriminalcima mora to da prijavi.

- Na to morate da podsetite. Istraga ide u raznim pravcima. Siguran sam da će biti rasvetljeno još krivičnih dela. Da li je bilo sedam ili 11 ubistava to je u svakom slučaju doživotna robija - rekao je ministar Vulin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike