Nisam je ubio, samo sam je polio benzinom i zapalio!? Ubica bi da odgovara za lakše delo

17.12.2021

10:31

0

Autor: 24sedam

Radomir Blagojević (53) iz Smedereva svirepo ubio bivšu partnerku Zoricu Kalinić (66)

Nisam je ubio, samo sam je polio benzinom i zapalio!? Ubica bi da odgovara za lakše delo
radomir blagojevic ubica facebook (3) - Copyright Printscreen/Facebook

Zorica Kalinić (66) iz Beograda preminula je u mukama nakon što je benzinom polio i zapalio Radomir Blagojević (53) iz Smedereva, sa kojim je bila u emotivnoj vezi. On se tereti za teško ubstvo, kao ida je tri nedelje pre ovog zločina tukao i silovao poznanicu R. N.

- Sudija, ja sam nju samo povredio, polio sam je benzinom. Zašto me terete za teško ubistvo na svirep način? - pitao je na jučerašnjem ročištu optuženi.

Blagojević je optužen da je 13. jula prošle godine sačekao Zoricu Kalinić u hodniku zgrade na Novom Beogradu, gde je živela, a zatim je posle svađe polio benzinom i spalio. Nesrećna žena je dva dana kasnije zbog opekotina preminula u bolnici.

Na jučerašnjem ročištu sudija je odbila predlog odbrane da svoj iskaz da Blagojevićeva ćerka, koja je trebalo da priča kakav je njen otac kao ličnost jer je suvišno, s obzirom na to da je urađeno već psihijatrijsko veštačenje Blagojevića, a saslušan je i njegov sin. Takođe, završne reči koje je trebalo juče da se održe su odložene. Posle toga javio se za reč optuženi i šokirao u sudnici svojim konstatacijama.

Podsetimo, kobnog 13. jula u Surčinskoj ulici na Novom Beogradu sačekao je Kalinićevu u hodniku njene zgrade, a kada je ušla, pošao je za njom. Došlo je do kraće rasprave posle njenog odbijanja da ga pusti u stan. Nesrećna žena mu je okrenula leđa, a on je to iskoristio da je polije benzinom iz kanistera koji je spremio, a zatim ju je iste sekunde zapalio. Zorica je zadobila teške opekotine, ali uprkos borbi lekara, preminula je posle dva dana.

Radomir Blagojević je u junu prošle godine, samo nekoliko nedelja pre ubistva Zorice Kalinić, počinio još jedno zverstvo. Sumnjiči se da je u kući svoje sestre silovao R. N. koju je poznavao odranije.Takođe se sumnja da je nesrećnu R. N. tukao, pocepao joj odeću, silovao je, a zatim je opet tukao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike