Treća doživotna kazna u Srbiji: Radomir Blagojević osuđen - polio ženu benzinom i živu je zapalio!

15.04.2022

10:44

0

Autor: 24sedam

Blagojeviću je produžen pritvor do upućivanja u zatvor na odsluženje kazne

Treća doživotna kazna u Srbiji: Radomir Blagojević osuđen - polio ženu benzinom i živu je zapalio!
Hvataj - Copyright Fejsbuk

Radomir Blagojević (52) je danas u Višem sudu u Beogradu osuđen na kaznu doživotnog zatvora jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je nesrećna žena preminula.

Ovo je treća kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji, od kada je ova kazna uvedena u naš pravni sistem 2019. godine.

Blagojeviću je produžen pritvor do upućivanja u zatvor na odsluženje kazne. On je osuđen za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje.

Sudija je prilikom izricanja presude rekao da je Blagojević bio psihički uračunljiv kada je počinio zločin.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, a Apelacioni sud će doneti pravosnažnu presudu.

Fejsbuk/Društvene mreže
 

Radomir Blagojević je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu koja je zbog stravičnih opekotina, 2. i 3. stepena, preminula u bolnici 15. jula 2020.

Blagojević je, prema optužnici,  13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela.

Kada je Zorica zakoračila u ulaz zgrade u kojoj je stanovala, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio.

Pitao sudiju zašto mu sude!

Na jednom od održanih ročišta Blagojević pitao zašto je kriv.

- Sudija, ja sam nju samo povredio, polio sam je benzinom. Zašto me terete za teško ubistvo na svirep način? - pitao je ubica.

Nesrećna žena  je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Usled tih povreda trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.

Pored toga, Blagojević se tereti i da je u junu 2020. godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije.

On je u večernjim satima oštećenoj R.N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao. Žrtva je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Bonus video
24sedam

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike