Milan izrešetao narko-dilera, pa ga "overio" hicem u glavu: Telo prekriveno senom našao traktorista!

11.07.2022

06:00

0

Milan Životić osumnjičen za ubistvo Radovana Pajovića na njivi pod Avalom

Milan izrešetao narko-dilera, pa ga "overio" hicem u glavu: Telo prekriveno senom našao traktorista!
Ilustracija - Copyright Profimedia Pixabay ATAImages

Crnogorski državljanin Radovan Pajović mučki je ubijen i bačen u njivu u selu Rakovica podno Avale. Njegovo beživotno telo, 11. jula 2019. godine uveče oko 23 sata, pronašao je Aca K. iz Kumodraža, koji je došao da posle dnevnog posla sakupi bale sena na porodičnoj njivi. Pajović je odranije poznat policiji zbog poslova s drogom, a za njegovo ubistvo uhapšen je i osumnjičen Milan Životić, koji je takođe stari znanac policije i pravosuđa.

Aca je, vozeći traktor, prešao preko nabijenog sena, pa je tom prilikom ugledao telo muškarca u lokvi krvi i odmah obavestio policiju. Ubrzo je utvrđeno da žrtva ima bogat kriminalni dosije, a zatečen je u lokvi krvi sa povredama na glavi i grudima. Veruje se da je Pajović ubijen zbog neraščišćenih poslova sa drogom, a potom i "overen" kako bi se „poslala poruka“ ostalim narko-dilerima.

Osim prostrelnih rana po telu, žrtva je i na glavi imala ranu koja je najverovatnije naneta vatrenim oružjem. Telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

U početku se verovalo da je Pajović likvidiran na livadi, međutim, istragom je utvrđeno da je u njega pucano na drugoj lokaciji.

Tokom uviđaja nisu pronađene čaure, pa se od početka sumnjalo da je telo tu bačeno, kako bi se zavarali tragovi. Na telu nisu uočeni ni tragovi borbe, pa se veruje da je Pajović poznavao svog egzekutora.

Planiran zločin?

Pajović je kobne večeri izašao da se vidi sa prijateljem, posle čega mu se izgubio svaki trag. Tragalo se i za Pajovićevim mobilnim telefonom, jer su postojale indicije da se u njemu nalazi poruka ili poziv, odnosno broj sa kojeg mu je ugovoren sastanak.

Još neki detalji iz istrage ukazivali su na to da je likvidacija bila unapred planirana, kao i da je egzekutor samo čekao priliku da navuče žrtvu.

Budući da je njiva pokošena nekoliko dana ranije sumnjalo se da nije izabrana nasumično. Istražitelji su verovali da je ubica želeo da telo da bude pronađeno, ali posle određenog vremena, kako bi nekome poslao poruku.

Verovalo se da su upravo neraščišćeni poslovi oko droge doveli do ubistva Pajovića koji je važio za sitnog dilera koji je za kratko vreme pre nego što je ubijen napredovao u hijerarhiji i postao malo jači igrač.

Beogradska policija je u rekordnom roku rasvetlila ubistvo Radovana Pajovića i uhapsila Milana Životića, zbog sumnje da je počinio taj stravičan zločin. Kod osumnjičenog je policija pronašla i pištolj kojim je navodno počinjeno svirepo ubistvo, a sumnja se da su motiv neraščišćeni računi u kriminalnim poslovima.

Pokupio čaure

Životić je, prema navodima krivične prijave, 11. jula 2019. godine u Pajovića na njivi ispalio više hitaca, a potom ga je prekrio senom i pobegao. Beživotno telo je istog dana, uveče, pronašao traktorista. Veruje se da je ubistvu prethodila svađa oko posla.

Milan Životić je navodno visokopozicionirani član ekipe koja se bavi krađama automobila. Izvori iz istrage tvrdili su da je tipovao vozila po porudžbini, a posle je sređivao papire za dalju preprodaju.

Utvrđeno je da su se Pajović i Životić našli blizu sela Rakovica kako bi rešili nesporazume. Sumnja se da je u žaru verbalnog sukoba Milan potegao pištolj, izrešetao Pajovića po stomaku i grudima, a potom ga "overio" hicem u glavu. Posle ubistva je pokupio čaure.

Na saslušanju Životić delimično priznao zločin. Kako saznajemo, rekao je da je sa Pajovićem imao probleme, ali nije sve precizirao.

Istraga bi trebalo da utvrdi tačan motiv. Priča se da su se posvađali, jer je Milan hteo da proširi posao, pa je doveo svoje klince na Pajovićevu teritoriju. Proverava se i da li su istinite priče o tome da je Milan prodao Pajoviću neispravan automobil, pa je ovaj tražio da mu vrati novac, što je Milan odbio. Ono što je sigurno jeste to da Pajović nije znao da upada u zamku. Na sastanak je došao u bermudama i majici, bez oružja, opušten, verujući da je problem rešen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike