Srbin, tajni agent nemačke policije, satima mučen pa ubijen u Marbelji: Pronađen mrtav vezan za stolicu sa kesom preko glave!

29.06.2024

08:00

0

Aleksandra Kolundžića (33) ubio je Nemac turskog porekla koji je uhapšen, dok se za njegovim saučesnicima traga

Srbin, tajni agent nemačke policije, satima mučen pa ubijen u Marbelji: Pronađen mrtav vezan za stolicu sa kesom preko glave!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Aleksandar Kolundžić (33), za koga se tvrdilo da je tajni agent nemačke policije, ubijen je u noći između 29. i 30. juna 2022. godine, posle višečasovnog mučenja, u španskom letovalištu Marbelja. Srbin je živeo u Ofenbahu, a u Marbelji je bio na tajnom zadatku i trebalo je da prikupi informacije o delovanju narko-kartela. Nemački državljanin (32) turskog porekla, osumnjičen za brutalno ubistvo Kolundžića, uhapšen je početkom juna ove godine u Turskoj gde se skrivao posle zločina.

Kolundžić je bio tajni agent hesenske policije. U iznajmljenoj kući u Golden Biču, elitnom delu  Marbelje, bio je mučen i na kraju ubijen. Kao doušnik, trebalo je da prikuplja informacije o narko-kartelu u Španiji i dostavlja ih šefovima. Zato se i veruje da mu je status doušnika doneo smrt.

Pixabay
Krvavi zločin u Marbelji

Španska policija nije isključivala ni mogućnost da je ubijeni Srbin bio razotrkiven tokom svog tajnog zadatka.

Ubijeni je, kako su pisali španski mediji, bio povezan sa kriminalnim organizacijama na Balkanu, a likvidiran je sa tri hica u glavu. Njegovo telo otkriveno je kada je radnik agencije za nekretnine otišao u kuću u Marbelji, 30. juna 2022. godine, kako bi sa Kolundžićem produžio ugovor o zakupu. Zatekao je njegovo telo i odmah pozvao policiju.

Navodno, stanodavcu se nekoliko dana nije javljao, pa je ovaj otišao da vidi šta se dešava. Čovek je došao do kuće, kucao na vrata, dozivao ga, ali pošto se nije odazivao odlučio je da proviri kroz prozor. Tada je usledio potpuni šok.

Identifikacija trajala mesecima

Nacionalna policija na mestu zločina zatekla je jeziv prizor. Telo je bilo vezano za metalnu stolicu u lokvi krvi a glava umotana u providnu foliju.

Profimedia
Telo Srbina bilo vezano za stolicu

Identifikacija žrtve je trajala nekoliko meseci, jer je koristio lažne identitete. Istražiteljima je bilo jasno da je reč o obračunu kriminalnih klanova sa Balkana, koji godinama ratuju na tlu Španije. Ubijeni nije imao dokumenta kod sebe, što je zakomplikovalo utvrđivanje identiteta. Očevidaca zločina nije bilo, komšije nisu čule pucnje, niti su primetile bilo šta sumnjivo. Utvrđeno je da je muškarac danima brutalno mučen pre nego što je ubijen sa tri hica iz pištolja. Odmah je bilo jasno da on nije Španac, već da je verovatno iz istočne Evrope.

Utvrđeno je da su ubice iz kuće odnele pasoš, kako bi otežali identifikaciju žrtve.

Pretresom mesta zločina, pronađena je nemačka boravišna dozvola, pa je španska policija obavestila kolege u Nemačkoj. Daljim radom, nadležni iz Nemačke su ustanovili da se ne radi o Nemcu, već o Srbinu i kontaktirali su njegovu suprugu. Tako se klupko misterioznog zločina odmotalo.

U istragu su bile uključene i nemačke vlasti, i na kraju je utvrđeno da je reč o državljaninu Srbije koji je imao boravište u Nemačkoj i dosije za trgovinu drogom u Frankfurtu, ali i da je bio povezan sa balkanskim podzemljem. Sumnjalo se i da je žrtva rata između "škaljarskog" i "kavačkog" klana.

Ubio ga Nemac turskog porekla

Nakon prikupljanja dokaza, istražitelji su otkrili da je Kolundžić 29. juna 2022. godine, oko 16.30 sati, sa nekoliko članova druge kriminalne grupe koja je trgovala drogom, otišao u svoju kuću, gde je potom izbila svađa. Satima je, potom, mučen, a preminuo je u prvim jutarnjim satima narednog dana.

Prema informacijama iz istrage, naknadno je otkriveno i da su ubice sa mobilnog telefona žrtve, dok je Kolundžić još bio živ, kontaktirali njegovu rodbinu i pokušavali da izvuku informacije.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi, uključujući presretnute telefonske razgovore, koji ukazuju da je Kolundžić ubicama tokom torture priznao da je doušnik nemačke policije na tajnom zadatku. Ubijeni Srbin imao je značajnu ulogu u raskrinkavanju frankfurtstkog trgovca drogom, koji je osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog trgovine narkoticima i pranja novca.

Nakon što su ga ubili, pobegli su iz zemlje i sakrili se na teritoriji Turske. Izdata je međunarodna poternica i vođa kriminalne grupe koji se smatra i glavnim za trgovinu drogom na jugu Španije, lociran je u Turskoj. Uhapšen je i predat španskoj policiji na aerodrumu u Malagi.

Reč je navodno o državljaninu Nemačke, ali je turskog porekla i ima kriminalni dosije. Policija je tragala i za njegovim saučesnicima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike