Tuga i suze na licima Čačana: Beli baloni se vinuli u znak sećanja na Ognjena, Ivana, Luku i Nikolu, simbolična četiri nisu odletela (VIDEO)

27.06.2022

17:51

0

Četvorica mladića starosti 18 i 19 godina tragično su izgubila život u strašnoj saobraćajnoj nesreći u blizini sela Jančići

Tuga i suze na licima Čačana: Beli baloni se vinuli u znak sećanja na Ognjena, Ivana, Luku i Nikolu, simbolična četiri nisu odletela (VIDEO)
1656351068baloni7-rina - Copyright RINA

Tuga, bol i suze nisu se mogli sakriti na licima velikog broja Čačana koji su se okupili na Gradskom trgu kako bi u znak sećanja na Ognjena, Ivana, Luku i Nikolu pustili bele balone u nebo. Ono što su svi primetili jeste da je na desetine balona odletelo, a samo četiri zavezana zakačila su se za jedan visoki stub. Mnogi su to povezali upravo sa četiri prerano nastradala mladića, četiri nerazdvojna drugara od detinjstva koji su zajedno otišli u smrt. Prema rečima svih koji su ih poznavali, bili su deca za primer. 

- Još uvek ne možemo da verujemo da se ovo dešava. Imali smo velike planove za budućnost, polaganje prijemnog ispita, upisivanje fakulteta. Ni u najgorim košmarima nismo mogli ni da pomislimo da se ovako nešto može desiti. Ovo je ogroman šok od kog se nikad u potpunosti nećemo oporaviti - kaže drug nastradalog Ognjena.

Voleli su fudbal, druženje i gradski park pored kog su odrasli. Od njih su se na društvenim mrežama oprostili su se i drugari iz naselja Vinara.

- Ceo život ispred zgrade igrali kockice, ceo život zajedno igrali traže i najbolji fudbal koji se igrao, igrao se sa tobom. Jako fališ i tvoj odlazak ostavlja dubok trag, ali na nama je da te se uvek sećamo i pamtimo lepe momente. Tvoja Vinara -  napisano je društvenim mrežama uz crno-belu fotografiju nasradalog Nikole.

Četvorica mladića starosti 18 i 19 godina tragično su izgubila život u strašnoj saobraćajnoj nesreći u blizini sela Jančići kad su se dva sata nakon ponoći vraćali sa proslave punoletstva. Daljom istragom utvrđeno je da mladi Čačani nisu bili pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci. Preminuli su usled preloma vrata, kada je vozilo u kom se nalazilo prvo udarilo u drvo, a zatim nakon nekoliko okretanja završilo u praviliji u koritu potoka koji se uliva u Kamenicu. Ponedeljak 27. jun i utorak 28. jun su Dani žalosti za grad Čačak.

- Velika tuga za naš grad Čačak, ali i za čitavu Srbiju. Prerani odlazak četiri mlada života je nenadoknadiv gubitak. Ovom prilikom bih želeo da izrazim iskreno saučešće podoricama ovih mladih ljudi. Učinićemo sve da uspomena na njihovu mladost i dobrotu nikada ne izbledi -  rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Sahrana Ognjena i Nikole biće obavljena sutra, a Luka i Ivan će biti sahranjeni u sredu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike