Čačak nem od bola: Sahrana nastradalih mladića sutra i prekosutra

27.06.2022

16:35

0

Kako je ispričao za 24sedam jedan meštanin, mladići su poginuli pred zoru, a nađeni su pet ili šest sati kasnije

Čačak nem od bola: Sahrana nastradalih mladića sutra i prekosutra
BLUR cacak poginuli mladici nesreca 192 rs BLUR - Copyright Instagram/192,rs

Četvorica mladića iz Čačka, koji su nastradali u noći između subote na nedelju, biće sahranjeni u naredna dva dana.

Sutra će biti sahranjeni Ognjen Vasiljević (19) i Nikola Zekavica (18), a u sredu će se obaviti sahrana Luke Mićovića (20) i Ivana Staničića (19). U Čačak su današnji i sutrašnji dan proglašeni danima žalosti.

Podsetimo, mladići su se te noći vraćali sa punoletstva drugarice u susednom selu Junčići, a prilikom vraćanja za Čačak, sleteli su sa mosta i automobilom upali u korito reke Kamenica.

Pretpostavlja se da mladići zbog gustog drveća nisu primetili da im nailazi oštra krivina, a da nesreća bude gora, na delu gde su sleteli na mostu ne postoji ograda.

Prema rečima jednog od meštana sela, na istom mestu je 1974. godine autobus sa putnicima  probio ogradu mosta i pao u potok i od tada taj deo nije bezbedan za vozače.

- U tom udesu je bila povređena i moja supruga. Sumnjam da su se nesrećni momci vraćali velikom brzinom niz nizbrdicu tako da nisu ni stigli do mosta nego su direktno sa druma proleteli u vodu - kazao je za 24sedam.

Nisu imali ni kap alkohola u krvi?

Obdukcija četvorice mladića pokazala je da su svi preminuli usled preloma vrata, nezvanično se saznaje. Takođe, niko od mladića navodno nije bio pod dejstvom alkohola niti psihoaktivnih supstanci.

- Obdukcioni nalaz je jutros stigao i utvrđeno je navodno, da su mladići prilikom udarca polomili vratove. To je neka trenutna smrt i oni nisu imali neke vidljive povrede na sebi, možda samo nekoliko ogrebotina - kaže sagovornik i dodaje:

- Sva četvorica mladića nisu, navodno, imala u sebi ni kap alkohola, kao ni nedozvoljene psihoaktivne supstance.

Sagovornik kaže da je vozač "suzuki vitare" Ognjen Vasiljević imao regularnu dozvolu.

- Ognjen je ranije polagao vozački ispit, još dok je bio maloletan, tako da je u trenutku nesreće imao regularnu, pravu dozvolu - kaže on i dodaje da je možda nesreća mogla biti i sprečena da je auto u kom su bili imao vazdušne jastuke:

- Auto je stariji, ali niko ne može da se krivi, momci su bili divna bića, a istraga će pokazati šta im se desilo, pa su se njihovi životi nažalost ugasili.

Kako je ispričao za 24sedam jedan meštanin, mladići su poginuli pred zoru, a nađeni su pet ili šest sati kasnije, a prvi ih je ugledao meštani sela koji je biciklom krenuo ka gradu. Ugledao je s mosta potpuno smrskan auto i tri tela. Odmah je zvao policiju i Hitnu pomoć.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike