Prosjaci likvidirali "škaljarca", vođu veterničkog klana i bivšeg pomorca! Ko su profesionalci pod maskama skitnica?

23.06.2022

19:00

0

Vrebali i čekali svojih 5 sekundi

Prosjaci likvidirali "škaljarca", vođu veterničkog klana i bivšeg pomorca! Ko su profesionalci pod maskama skitnica?
ubica prosjak copy - Copyright Profimedia/Pixabay

Visokopozicionirani član škaljarskog klana Milić Minja Šaković, likvidiran je kasno uveče u petak, kada je u njega ubica sa kačketom u beloj košulji sasuo šest metaka. Prema pisanju crnogorskih medija, neki očevici su potvrdili da je napadač bio maskiran u skitnicu.

Profesionalne ubice često izvode ove trikove i to im i te kako prolazi, pa Šaković nije jedini kojem je "prosjak" došao glave.

Policija intenzivno traga za Šakovićevim ubicom, a prema rečima očevica koji je i trčao za njim, ubica je tri puta je prošao pored žrtve, sačekao da dvojica inspektora uđu u Stari grad, a potom se vratio i oko 23.30 sati zapucao u "škaljarca".

Printscreen/YouTube/Vijesti online
MIlić Minja Šaković

Očevidac je te večeri sedeo sa društvom u restoranu "Korkovado", u kom je sa prijateljima večerao i Šaković. On je primetio sumnjivog muškarca kako treći put prolazi pored terase lokala ispod zidina budvanskog Starog grada.

Bilo mu je sumnjivo što ta osoba menja način hoda kada prolazi, ali i stara, ženska vunena torbica koju je nosio. Kako se saznaje, policajcima je rekao da je, nakon što je ta osoba treći put prošla, maltene prateći dvojicu inspektora budvanske policije i nabijajući kačket ka očima da zakloni lice, pošao da plati račune, plašeći se da bi se nešto moglo dogoditi.

Prema opisu ostalih, napadač je neverovatno podsećao na prosjaka i Milić zbog toga nije obraćao pažnju ni posle upozorenja njegovih prijatelja.

Na taj način je i pre pet godina, 18. jula 2017. godine, u Baru ubijen bivši pomorac Igor Mitrović.

Tada su mediji navodili da je ubica Igora Mitrovića danima pripremao surovu likvidaciju tako što je maskiran u prosjaka nekoliko dana obilazio lokaciju na kojoj je ispalio hice u Baranina, i to naočigled njegove žene i maloletne dece.

MUP
Igor Mitrović

Ubica je glumio skitnicu i svakodnevno provodio po nekoliko sati na mestu na kom je ubio Mitrovića.

Bivši pomorac livkidiran je u svom „fijatu“ u trenutku kada je zastao da njegova supruga izbaci smeće iz automobila u kontejner. Na zadnjem sedištu, u trenutku kada su u njega ispaljena dva hica iz pištolja, sedelo je dvoje dece.

Navodno, motiv ovog ubistva je bio nestali kokain.

Skitnica presudio Nenadu Opačiću i njegovoj supruzi

Nenad Opačić (54), vođa "veterničkog klana", i njegova supruga Jasmina (46) likvidirani su 28. februara 2015. godine u novosadskom Novom naselju. Nenad je u ubijen sa pet, a Jasmina sa tri hica, u noći kada su proslavljali godišnjicu braka.

Kada su stigli ispred zgrade posle slavljeničke večere iza ćoška, iz pravca Bulevara Jovana Dučića, Opačiću je u susret došao muškarac visine oko 180 centimetara. Na sebi je imao jaknu sa kapuljačom navučenom preko glave. Muškarac se teturao i delovao je kao da je pijan, a delovalo je kao da je skitnica.

Foto: Youtube / Printscreen
Nenad Opačić

Međutim, u momentu kad im je prišao na dva metra, izvadio je već repetiran pištolj i pucao u Opačića, ispalivši nekoliko metaka, a kad je pao pucano mu je i u glavu.

Izbezumljena supruga potrčala je za ubicom, a u tom trenutku, on se okrenuo i ponovo zapucao, u nameri da je zaplaši, a onda je hladnokrvno još dva puta povukao obarač i pogodio je u obraz. Povredama je podlegla na putu do bolnice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike