Da li je Hrkalovićka svojim iskazom upropastila Stefanovića? Tužilaštvo će morati da reaguje!

24.06.2022

17:05

0

Dijana Hrkalović za šest sati ispričala godine u MUP-u

Da li je Hrkalovićka svojim iskazom upropastila Stefanovića? Tužilaštvo će morati da reaguje!
Nebojša Stefanović Dijana Hrkalović 1 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nekadašnja državna sekretarka u MUP, Dijana Hrkalović i njen bivši šef, a sada aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović, saslušani su danas u svojstvu građana u Sektoru za unutrašnju kontrolu MUP-a. Hrkalovićeva je ispitivana punih šest sati, dok je izjava ministra trajala nepuna tri sata.

Kako saznaje portal 24sedam, Dijana Hrkalović je na svom saslušanju govorila prvenstveno o nekadašnjem načelniku trećeg odeljenja Slobodanu Milenkoviću Malom Senti, ali i o prisluškivanju predsednika Aleksandra Vučića.

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, ona je potvrdila ono što je govorila i ranije, da je Stefanović dok je bio ministar unutrašnjih poslova na mere stavljao određene ljude i da je transkripte prisluškivanih razgovora čuvao za sebe.

Posle reči Dijane Hrkalović na saslušanju, kako nam je potvrđeno, tužilaštvo će morati da reaguje.

Ono što je bilo evidentno, jeste da je Hrkalovićeva posle šest sati davanja izjave izašla nasmejana, dok je ministar delovao dosta zbunjeno, ali se ipak obratio medijima i dao izjavu.

- Rekao sam sve što sam smatrao da je relevantno i izneo svoja saznanja - rekao je Stefanović i dodao da uvek svoji na raspolaganju istražnim organima.

Međutim, ni on ni Hrkalovićeva nisu želeli da odgovaraju na pitanja novinara.

Reporter 24sedam mu je postavio pitanje da li je na saslušanju odgovarao na optužbe svoje bivše saradnice, ali on nije želeo da odgovori.

Takođe, Hrkalovićeva je na saslušanje došla sama jer, navodno, nije bilo potrebe da u pratnji advokata dolazi u SUK u svojstvu građanina, dok je Stefanović poveo advokaticu. Pretpostavlja se da je u pratnji došao zbog mera predostrožnosti.

Podsetimo, Hrkalovićeva je u ranijem javnom obraćanju Stefanovića optužila za nekoliko arefa, a između ostalog za "Jovanjicu" i pomaganje klanu Veljka Belivuka. Ali i ministar je nju optužio za odmor u Izraelu sa jednim od vođa navijača Partizana, a navodnim pripadnikom kavačkog klana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike