Prva izjava Nenada Periša nakon nalaza: Otac stradalog Splićanina o drogi u Matejevom organizmu

21.06.2022

15:14

1

"Ne znam šta se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao"

Prva izjava Nenada Periša nakon nalaza: Otac stradalog Splićanina o drogi u Matejevom organizmu
Capture - Copyright Slika ekrana/TV Pink

Nakon što je Više javno tužilaštvo objavilo rezultate toksikoloških analiza tela Mateja Periša koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola, takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima, njegov otac Nenad Periš dao je potresnu izjavu.

- Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odneo u grob. Ne znam šta se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesrećan slučaj. On je bio sportista... Verujem tužilaštvu i svima vam hvala - rekao je Nenad Periš.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica izvršenja krivičnog dela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30 i 31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.Telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena.

Twitter_Silvana
 

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

24sedam/Dijana Antonijević
 

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike