"Težak je svaki dan bez Mateja, potrudiću se da ostvarim sve što je želeo!": Nenad Periš posle 30 dana od pronalaska tela svog sina

16.06.2022

22:51

0

"Dva najgora dana u životu su mi kada su mi javili da je moj sin nestao i kada sam saznao da je mrtav", kaže Periš

"Težak je svaki dan bez Mateja, potrudiću se da ostvarim sve što je želeo!": Nenad Periš posle 30 dana od pronalaska tela svog sina
Milan Maricic/ATAImages MUP/RH

Prošlo je 30 dana od pronalaska tela mladog Splićanina Mateja Periša, za kojim se tragalo gotovo pet meseci. Njegov otac Nenad govorio je o dva najgora dana u životu: danu kada je nestao i danu kada je saznao da je njegov sin mrtav.

- Mogu vam reći da su mi dva najgora dana u životu kada su mi javili da je moj sin nestao i kada sam saznao da je mrtav. Nakon svega bitno je da smo pronašli našeg Mateja i da sam kao otac njegovo telo doneo kući. Da smo se kao njegova porodica mirno pomolili i sahranili ga u njegovom i našem Splitu - počinje ispovest Periš.

Skupio je snage Nenad i za vikend ponovo došao u Beograd kako bi prisustvovao misi za svog sina, piše "Telegraf.rs".

- Težak je svaki dan bez Mateja. On je širio ljubav i često gledam njegove snimke. Još se sećam tog dana kada sam čuo da je nestao. Bio sam u Barseloni. Jurim, kupujem kartu, dolazim u Beograd i dani iščekivanja... Onda nakon 139 dana vest da je pronađen, na ogromnu žalost, mrtav - kaže Periš.

Prema rečima Periša, Matej je bio dete za primer, pošten, vredan, imao je planove za budućnost.

- Potrudiću se da ostvarim sve što je želeo. Siguran sam da ćemo se ponovo sresti - priča Periš.

Da je uprkos najtežem saznanju ostao veliki čovek, pokazao je više puta. Nenad Periš je ponovo zahvalio policajcima koji su neumorno tražili njegovog sina, volonterima, novinarima koji su poštovali molbu, svim vernicima koji su molili za Mateja, predvođeni nadbiskupima i sveštenicima kao i patrijathom SPC s vladikama i sveštenstvom, svim ljudima u Splitu, Beogradu kao u celom okruženju "zajedno sa svima kojima je Matej zauvek ušao u srca".

- Nama, porodici, odlazak još jednom je pokazao ogromnu snagu ljudske i Božje ljubavi koja nam je iskazana na razne načine rečju, molitvom, pismom, ali i ćutnjom sa suzom u oku koju smo osetili. Hvala svima i svakome ponaosob. Matej je sada tu svugde oko nas. Život je potpuno drugačiji, ali idemo zajedno s ljubavlju napred svedočeći večnost - priča skrhani otac.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Potraga za nesrećnim mladićem trajala je 139 dana, a njegovo telo nađeno je u Dunavu u blizini Ade Huje.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti