"Škaljarci" ubijeni pred ženom i decom!": Godinu dana od brutalne likvidacije u Atini

26.01.2021

20:00 >> 11:25

0

Igora Dedovića i Stevana Stamatovića četvorica napadača izrešetala dok su sa porodicama ručali u restoranu. Pojedinci umešani u zločin, među kojima je

"Škaljarci" ubijeni pred ženom i decom!": Godinu dana od brutalne likvidacije u Atini
Copyright Četvorica napadača izrešetala Stamatovića i Dedovića u restoranu u Atini Foto: Printscreen

Pre tačno godinu dana četiri maskirana napadača uletela su u restoran “Voskopula” u Atini i izrešetala dvojicu muškaraca sa čak 24 metaka naočigled njihovih žena i dece! Ubrzo je ceo region brujao o brutalnoj likvidaciji vođa crnogorskog “škaljarskog klana” Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43).

Godinu dana kasnije istraga nije puno odmakla, ali se iz podzemlja šire informacije da su pojedinci umešani u ovu likvidaciju, među kojima je i jedan Novosađanin, namamljeni u Španiju gde su svirepo izmasakrirani, a njihova tela zakopana na nepoznatim lokacijama!

Restoran “Voskopula” nalazi se u atinskom kraju Vari i poznat je kao mesto na kom se okupljaju poznate ličnosti i biznismeni. Kako su kasnije svedočili konobari, Dedović i Stamatović bili su redovni gosti. Kobnog 19. januara 2020. došli su u restoran taksi vozilom sa svojim ženama i decom. Oko 18.30 sati četvorica muškaraca sa kapuljačama i šalovima uleteli su u restoran i izrešetali ih naočigled porodice.

Šestogodišnja devojčica i devetogodišnji dečak koji su sedeli za stolom počeli su da vrište, a ostali gosti su popadali ispod stolova ili su se dali u beg.

Kamere snimile ubice Foto: printscreen

U Stamatovića i Dedovića ispaljeno je čak 24 metaka, a na licu mesta su pronađene 22 čaure kalibra 9 milimetara. Obojica su pogođena u glavu zbog čega je odmah bilo jasno da je reč o naručenom ubistvu i da je delo profesionalaca.

Takođe, s obzirom na to da se radi o najvažnijim figurama “škaljarskog klana”, bez dileme se smatra da je njihovo ubistvo samo nastavak rata kotorskih klanova.

O napadačima se dugo ništa nije značo. Spekulisalo se da je u ime “kavčana” ubistvo organizovala jedna navijačka grupa iz Beograda.

Međutim, onda je kao eksplozija odjeknula vest da je “škaljarcima” glave došao upravo njihov čovek.

Nakon što su u julu mesecu takođe u Grčkoj likvidirana još dvojica Dedovićeva saradnika, Baranin Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić, utvrđeno je da su svi pobijeni “škaljarci” mesecima pre toga bili u kontaktu sa podgoričaninom Savom L.. Ubrzo je i on nestao.

– Porodica Sava L. prijavila je crnogorskoj policiji da je nestao. Podgoričanin je u bezbednosnim krugovima Crne Gore bio označen kao osoba bliska “škaljarskom klanu”. Međutim, navodno je promenio stranu i tipovao Dedovića. Postoje sumnje da je suparničkom klanu odao lokaciju na kojoj su se skrivale vođe „škaljaraca“, pa su u januaru u Atini likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, a u julu na Krfu i  Kožar i Hadžić – pisali su ranije crnogorski mediji, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Kožar i Hadžić izrešetani ispred vile na Krfu Foto: Printscreen Youtube

Kako se pisalo, Savo L. je navodno za tipovanje “škaljaraca” dobio milion evra. Međutim, ubrzo posle zločina na Krfu on je namamljen u Španiju i od tada mu se gubi svaki trag.

Negde u to vreme, početkom avgusta, počele su da kolaju priče da je i Novosađanin Ljubomir Lainović, sin ubijenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog, doživeo sudbinu Sava L.. Za razliku od Sava koji je navodno bio tiper, za Lainovića se spekuliše da je jedan od napadača koji su pucali u restoranu “Voskopula”.

– Lainović mlađi se u javnosti poslednji put pominjao kada je pobegao iz kućnog pritvora u kom je bio zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu navijača Rada Petra Arsića. U međuvremenu je na sudu oslobođen za to delo. Nakon egzekucije na Krfu, podzemljem je počelo da se šuška da je i on namamljen u Španiju gde su ga “škaljarci” mučili i likvidirali na tajnoj lokaciji, što još uvek nije potkrepljeno nikakvim dokazima – kazao je tada izvor.

Branislav Lainović Dugi Printscreen/Yotube

Crnogorski mediji pisali su da postoje spekulacije da je Lainović mlađi direktno učestvovao u egzekuciji. Posle likvidacije njemu se izgubio svaki trag, kada je navodno otišao u Španiju po novac za “obavljeni” posao. Sumnja se da su “škaljarci” krenuli u osvetu i da su ga oteli i mučili. Prema pričama iz podzemlja, Lainović je likvidiran na najmonstruozniji način, dok je bio živ izvađene su mu oči, sečeni delovi tela, a zatim i glava. Njegovo telo nije pronađeno, tako da je sve na nivou spekulacija.

– To su priče iz podzemlja, za koje nema potvrde i niko ne može da kaže da li su tačne ili ne. Sve se proverava, ali trenutno nema nikakvih tragova – naglasio je sagovornik.

Pročitajte još:

Ko su Dedović i Stamatović?

Stamatović je važio je za vođu “zagoričana”, kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko sarađivala sa “škaljarcima”. Stamatović je srpskoj javnosti postao poznat u istrazi ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 13. oktobra 2016, jer je navodno tog dana bio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu. On je u crnogorskim medijima demantovao da ima veze sa ubistvom Saleta Mutavog.

Aleksandar Stanković Sale Mutavi Printscreen

Takođe, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je u pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera a sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića. Crnogorci su Stamatovića sumnjičili i da je organizovao kriminalnu grupu čiji je zadatak bio da ubiju Radojicu Zekovića, koji je blizak “kavačkom klanu”.

Za Igorom Dedovićem, koji je sa braćom Igorom i Jovicom Vukotićem bio označen kao jedan od vođa “škaljarskog klana”, bila je raspisana poternica zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića, navodno bliskih “kavačkom klanu”, krajem marta 2016. u Kotoru. Dedovića su inspektori povezivali sa švercom narkotika. On je nekada bio vlasnik čuvenog lanca picerija “Pronto”, a nekoliko dana nakon što je bio ranjen u pucnjavi koja se dogodila u avgustu 2008. godine napustio je Crnu Goru.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike