Odloženo suđenje Galiću za gaženje dečaka na Karaburmi: Niko ne zna gde je i zašto ne dolazi sudski veštak, sudija iznenađena

14.06.2022

09:22

0

Lazar Galić tereti se da je na pešačkom prelazu autom udario dvoje dece od pet i deset godina i pobegao, a Stefan B. preminuo

Odloženo suđenje Galiću za gaženje dečaka na Karaburmi: Niko ne zna gde je i zašto ne dolazi sudski veštak, sudija iznenađena
stefan balic - Copyright Facebook

Danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu odoloženo je ročište Lazaru Galiću povodom optužbi da je 18. jula na Karaburmi na pešačkom prelazu automobilom udario dvoje dece od pet i deset godina, a zatim pobegao sa lica mesta. Devetogodišnji Stefan Balić je, zbog zadobijenih povreda, posle nesreće preminuo.

Današnje ročište odloženo je, jer se ponovo nije pojavila sudski veštak Tatjana Atanasijević iz Instituta za sudsku medicinu.

24sedam/ Goran Sivački
 

- Iznenađena sam sam njenim nedolaskom. Uredno je pozvana, ali nije opravdala izostanak - rekla je sudija i zakazala novo ročište.

Podsećamo, prethodno ročište, koje je trebalo da bude održano 17. maja, odloženo je zbog toga što sudski veštak Tatjana Atanasijević iz Instituta za sudsku medicinu nije mogla da prisustvuje suđenju zbog velikog broja obaveza.

Galiću je odbijeno ukidanje pritvora, a on se prethodno obratio sudu i rekao da je tačno da je ranije bio optuživan, ali da mu nikada ranije nije bio određen pritvor.

Galićev sin morao da menja školu

- Uvek sam bio dostupan sudu. Ja sam otac, glava porodice. Nemam roditelje, sve je na meni. Porodica mi je prepuštena na milost i nemilost. Potreban sam porodici u finansijskom i svakom drugom smislu. Supruga je bolesna, sin je morao da menja školu zbog mene - kaže Galić.

Peto ročište nije održano jer je sudski veštak zamolio da se odloži nakon što je obavljen uvid u primedbe na dopunu nalaza i mišljenja, kako bi se komisija veštaka uputila u dodatna pitanja i primedbe i pismeno izjasnila u vezi sa njima.

24sedam/ Goran Sivački
 

Na četvrtom ročištu je veštaku pročitan deo iskaza optuženog Lazara Galića, u kom je opisao da je čovek odjednom stupio na kolovoz, deset metara ispred njega, da je on zažmurio i skrenuo na trotoar, kada je osetio tup udarac. Uprkos tome što je osetio tup udarac, on je nastavio da vozi.

Na trećem ročištu, na kom su svedočili očevici nesreće, zaposlena u prodavnici, ispred koje se dogodila nesreća, Vesna Simić, istakla je da nije bilo rasvete u momentu nesreće.

Deca na korak iza oca

Na ročištu održanom 22. novembra, svedočio je otac poginulog Stefana Mihailo Balić, čija je priča, u najmanju ruku, bila potresna.

- Deca su bila pola koraka iza mene, nismo još došli do druge polovine pešačkog prelaza, bili smo blizu sredine kolovoza kada je došlo do udarca. Nakon mog udarca video sam da mi nema dece. Na više od 10 metara udaljenosti video sam da nešto leži sklupčano, pretpostavio sam da je to neko od moje dece, dozivao sam ih. Stefan je ležao malo iza oznake za autobusko stajalište, krkljao je. Pošto sam doktor medicine, pretpostavio sam da je u pitanju prelom baze lobanje. Zenice su bile raširene, što u našem poslu nije dobar znak. Ustima sam mu vadio krv iz usta i nosa, kako se ne bi ugušio - rekao je tada Mihailo.

Galić je na počeku suđenja krajem septembra kratko izjavio da nije kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok se u julu na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog dela iz oblasti saobraćaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike