Šarić u Specijalnom sudu: Iznosi odbranu za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića

06.06.2022

13:19

0

Šariću se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa dva krivična dela priprema teškog ubistva

Šarić u Specijalnom sudu: Iznosi odbranu za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića
Darko Šarić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Darko Šarić  danas u Specijalnom sudu iznosi odbranu o pokušaju ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića, u sudskim postupcima za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

U komunikaciji, preko "Skaj" aplikacije, došlo se do dokaza da je Šarić, navodno, davao instrukcije na koji način treba da se organizuje likvidacija Joksovića, kao i nabavku oružja da se počini ovaj zločin.

Pored Šarića, prema saznanjima Tanjuga, ovom naredbom od 31. maja obuhvaćeni su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović i Milan Vučinić.

Šariću se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa dva krivična dela priprema teškog ubistva i to na štetu svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Tereti se i za dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, kao i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Nedavno je Joksović ponovo saslušan, ovog puta pred većem Apelacionog suda i prvi put je govorio javno, jer je do sada uvek pričao iza zatvorenih vrata. Joksović je u predmetu za krijumčarenje kokaina protiv Šarića svedok saradnik, a sada se čeka drugostepena presuda Apelacionog suda, na presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora.

Nakon što je par meseci Šarić bio u kućnom pritvoru, 14. aprila je ponovo uhapšen kao organizator kriminalne grupe koja se tereti za ubistvo Milana Milovca u Elvadoru i mnoga druga krivična dela.

Pored Šarića, danas će biti saslušani i advokat Dejan Lazović kao i Uroš Mišić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike