Tužilaštvo potvrdilo! Proširena istraga protiv grupe Darka Šarića - pripremali likvidaciju svedoka saradnika?

03.06.2022

14:23

0

Pored Šarića, ovom naredbom od 31. maja obuhvaćeni su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović i Milan Vučinić.

Tužilaštvo potvrdilo! Proširena istraga protiv grupe Darka Šarića - pripremali likvidaciju svedoka saradnika?
Darko Šarić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Tužilastvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o proširenju istrage protiv Darka Šarića i još osam članova njegove organizovane kriminalne grupe, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Pored Šarića, prema saznanjima Tanjuga, ovom naredbom od 31. maja obuhvaćeni su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović i Milan Vučinić.

Šariću se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa dva krivična dela priprema teškog ubistva i to na štetu svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Tereti se i za dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, kao i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Advokat Dejan Lazarević se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Bojan Stanojković se tereti za krivično delo udrživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružija i eksplozivanih materija i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Danilo Odović se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo.

Nikola Spasojević se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju nedozvoljena proizviodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju.

Marko Vukić, Stefan Andrejić i Uroš Radovanović se terete za udruzivanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa po dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, po jedno krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju.

Milan Vučinić se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičih dela u sticaju sa krivičnim delom tesko ubistvo.

 

Stanojković, Spasojević, Andrejić,Vukić i Vučinić su u bekstvu dok su ostali osumnjčeni u pritvoru.

Joksović je u predmetu za krijumčarenje kokaina protiv Šarića svedok saradnik , a sada se čeka drugostepena presuda Apelacionog suda, na presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora.

Šarić je optužen i za pranje novca.

Nakon što je par meseci bio u kućnom pritvoru, 14. aprila je ponovo uhapšen kao organizator kriminalne grupe koja se tersti za ubistvo Milana Milovca u Elvadoru i mnoga druga krivična dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike