Odluka o izručenju Šarićevog policajca: Nestao pre hapšenja na Dedinju, pa "pao" u Beranama!

04.06.2022

17:55

0

Autor: 24sedam

Osumnjičenima se stavlja na teret da su švercovali narkotike, ali i da su organizovali ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru

Odluka o izručenju Šarićevog policajca: Nestao pre hapšenja na Dedinju, pa "pao" u Beranama!
Darko Šarić - Copyright 24sedam/Tanjug/Jadranka Ilić

Početkom naredne nedelje bjelopoljski Viši sud ponove se odlučivati o ekstradiciji i upućivanju za Beograd Danila Stojanovića (44), koji je uhapšen u Beranama 18. aprila po poternici Srbije zbog sumnje da je član organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, potvrđeno je iz tog suda.

Njemu je nedavno produžen ekstradicioni pritvor, koji mu je prvobitno bio određen na 40 dana, a trenutno se nalazi u jednoj od ćelija bjelopoljskog zatvora.

Ovu informaciju je za "Dan" potvrdio i Stojanovićev advokat Drago Konatar.

- Po donošenju rešenja o ekstradiciji, uložio sam žalbu, koju je razmatrao Apelacioni sud Crne Gore. Žalba je usvojena i vraćena je Višem bjelopoljskom sudu na ponovno odlučivanje. Oni je još uvek nisu razmatrali i doneli novu odluku, iako su pre toga doneli rešenje da mu se pritvor produži - kazao je Konatar.

Stojanović je inače bivši načelnik Službe za kriminalističko-obavještajne poslove Srbije, a uhapšen je 18. aprila u Beranama, nakon što se prilikom carinske kontrole na graničnom prelazu dao u bekstvo zbog sumnje da je član navodne Šarićeve organizovane kriminalne grupe.

Ministarstvo pravde Republike Srbije tražilo je u zakonskom roku izručenje Stojanovića, koji je odranije poznat po nasilničkom ponašanju.Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama osumnjičeni Stojanović ima dvojno državljanstvo Crne Gore i Republike Srbije, što je on i potvrdio prilikom saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju.

Znao kad će uhapsiti Šarića, pa krenuo za Crnu Goru?

Prema nezvaničnim informacijama, Stojanović ima bliske rodbinske veze sa licima koja se u Crnoj Gori nalaze na visokim političkim i bezbednosnim pozicijama. Dok je u Beogradu, ispred velelepne Šarićeve vile u Ulici Baje Pivljanina, trajala nezapamćena akcija policije, policajac Stojanović je, po svemu sudeći, bio na putu za Crnu Goru. Zasad je nepoznato kako je Stojanović mogao da zna da će uslediti hapšenje u okviru akcije kojom rukovode i međunarodne policijske službe.

Crnogorska policija je prilikom hapšenja Stojanovića saopštila da u trenutku kada je ušao u Crnu Goru za njim nije bila raspisana međunarodna poternica.

Stojanović se sumnjiči da je član kriminalne organizacije koju je oformio Darko Šarić i bio na njenom čelu od početka 2020. do aprila 2022. godine, a koja je vršila najteža krivična djela. Između ostalog, osumnjičenima se stavlja na teret da su švercovali narkotike, ali i da su organizovali ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru, inače Šarićevog saradnika koji je bio viđen za njegovog naslednika.

Naredbom za sprovođenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije obuhvaćeni su i Bojan M. Stanojković iz Podgorice, Danilo S. Odović iz Pljevalja, obojica nastanjeni u Beogradu, Nikola B. Spasojević za kojeg se ne navodi mesto rođenja osim da je crnogorski državljanin, i Duško R. Mirković iz Bijelog Polja, takođe nastanjen u Beogradu. Osim ovih crnogorskih državljana, naredbom su obuhvaćeni i Beograđani Dejan Lazarević, Milutin Radovanović, Stefan Andrejić, Marko Vukić i Uroš Radovanović, kao i Aleksandar Bošković iz Valjeva, nastanjen u Beogradu.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike