Tužilaštvo traži produženje pritvora za Šarića i njegovu grupu: Razlozi opasnost da ne sakriju i unište dokaze i ne ponove krivično delo!

12.05.2022

11:49

0

Autor: 24sedam

Ranije za uhapšenog advokata Dejana Lazarevića i Duška Mirkovića sud otklonio kao razlog opasnost od bekstva

Tužilaštvo traži produženje pritvora za Šarića i njegovu grupu: Razlozi opasnost da ne sakriju i unište dokaze i ne ponove krivično delo!
Darko Šarić Katarina Mihajlović (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da produži pritvor Darku Šariću i ostalim osumnjičenim članovima njegove organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni sredinom aprila.

Produženje pritvora, kako smo saznali u TOK,  traži se zbog opasnosti od bekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom roku. Ranije je za uhapšenog advokata Dejana Lazarevića i Duška Mirkovića sud po žalbi odbrane otklonio kao razlog za pritvor opasnost od bekstva.

Odluku o produženju pritvora treba do sutra da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Istragom tužilaštva, da posetimo, obuhvaćeno je ukupno 12 osoba od kojih je za sada uhapšeno sedam.

Osim šestorice koji su u pritvoru i policajca Danila Stojkovića koji je uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici, ostali su u bekstvu i za njima se intenzivno traga. Jedan od članova kriminalne grupe, Aleksandar Bošković, predao se policiji ubrzo posle Šarićevog hapšenja.

Šarić je osumnjičen da je organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru u Južnoj Americi. Za to ubistvo u Hrvatskoj se vodi postupak protiv dvojice pripadnika ove organizovane kriminalne grupe - Petra Ćosića i Manuela Vulića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike