Trojica se obesila u šumi: U ropstvu dugova, droge, sekti ili bolesti? Jedini izlaz im bio da ne žive!

02.06.2022

19:00

0

"Ne može neko normalno da živi pa da reši da se ubije. Toga nema. Moralo je nešto da se dogodi", kaže Snežana Repac

Trojica se obesila u šumi: U ropstvu dugova, droge, sekti ili bolesti? Jedini izlaz im bio da ne žive!
samoubistvo vesanje copy - Copyright Profimedia

Tri samoubistva dogodila su se u relativno kratkom vremenskom periodu u Srbiji, i to dva u Beogradu, a jedno u Novom Pazaru. U sva ti slučaja sebi su presudili relativno mladi ljudi i sva trojica su to učinila vešanjem u šumama. Svi su, osim toga, važili za uspešne. Dvojica su bila porodični ljudi, a treći je bio maturant srednje škole, inače odlikaš sa dobrim vladanjem.

O tome šta je moglo da ih natera na samoubistvo, i to vešanjem, razgovarali smo sa psihologom Snežanom Repac.

Snežana Repac, Foto: Ustupljena fotografija
 

- U prvom momentu kad ste mi saopštili o čemu je reč, ne mogu a da ne pomislim da je to uradio neko drugi. Da bi se neko obesio mora da ima kod sebe stolicu, kanap. Potrebna je priprema. Nije mi jasan način na koji su to uradili, pa sam sklonija mišljenju da je reč o ubistvima - počinje naša sagovornica.

Ona dodaje da, ako je reč o samoubistvima, razlozi mogu da budu različiti, i to od dugova koji nastaju iz neke zavisnosti, poput droge ili kocke, ali i rastrojstvo, pripadnost nekoj sekti ili sama bolest.

- Ne može neko normalno da živi pa da reši da se ubije. Toga nema. Moralo je nešto da se dogodi. Takve osobe žive u ropstvu i izložene su teroru, zastrašuju ih i prete im oni kojima su se predali, bilo da su to narko-dileri, zelenaši, kojekakvi gurui i slično. Izloženi su nasilju tih osoba. Oni upadaju u neku vrstu agonije i depresije, jer ne vide izlaz iz tog začaranog kruga, i posle par neprospavanih noći odlučuju da im je jedini izlaz da ne žive - objašnjava za 24sedam Snežana Repac.

Otac dvoje dece

Telo Vuka Grbovića (34) nađeno je juče obešeno u Zvezdarskoj šumi kod Opservatorije. U šumi je pronađen i Vukov automobil, a lociran je i njegov mobilni telefon.

- Momak je imao savršen život. Imao je dvoje dece i ništa nije ukazivalo na to da je ovakva tragedija mogla da se dogodi - ispričali su novinarima njegovi poznanici.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9.00 do 18.00 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected].

Prema nezvaničnim informacijama bliskim istrazi, Grbović se po svemu sudeći obesio zbog dugova. Kome je i zašto dugovao, za sada može samo da se nagađa.

Grbović je, da podsetimo, nestao prekjuče, kad je krenuo na DIF da odbrani diplomski rad. Kolima je stao kod kafane u Zvezdarskoj šumi i potom mu se izgubio svaki trag. U potrazi za njim učestvovalo je više od 60 ljudi.

Vuk Grbović bio je sin našeg proslavljenog kondicionog trenera i bivšeg profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miljana Grbovića.

Profesor Miljan Grbović dobro je poznato ime u evropskom sportu. Imao je priliku da radi sa brojnim sportistima, između ostalih i sa našim najboljim vaterpolistima, odbojkašima i košarkašima. Bio je deo stručnog štaba košarkaške reprezentacije Slovenije na Evrobasketu 2017. godine kada su osvojili titulu evropskog šampiona.

Ostavio suprugu i bebu

Miljan Grbović je trenirao i naše dobro poznate individualne sportiste. Trenirao je Novaka Đokovića dok je bio dete. Bio je u stručnom štabu odbojkaške selekcije Srbije. Radio je sa Miletom Ilićem, Rašom Nesterovićem i drugima. I Miljanov sin Vuk je krenuo očevim stopama kao trener.

Potraga za Nemanjom J. (33), koji je nestao 13. maja oko 23 sata u beogradskom naselju Mirijevo, završila se tragično, kad je posle 18 dana pronađeno njegovo beživotno telo.

Njegovi prijatejli rekli su da je Nemanjino telo pronađeno obešeno u šumi iznad zgrade.

Podsetimo, trag mu se izgubio oko 23 časa, 13. maja. Vratio se sa posla oko 18 časova, pa je izašao oko 22.30, te se ponovo vratio u stan, a zatim izašao oko 23 časa i od tada mu se izgubio svaki trag. Iza sebe je ostavio suprugu i bebu, sina od godinu i po dana.

Velika tragedija dogodila se preksinoć u Novom Pazaru gde je maturant Tehničke škole M. B. (18) počinio samoubistvo. M. B. je sebi presudio vešanjem. Lokalni medji navode da je bio odličan učenik dobrog vladanja. Njegovo telo pronađeno je u šumi u blizini porodične kuće u novopazarskom selu Joše.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike