Jana nije jedino dete koje je nestalo?! Sa njom otišlo još troje, oglasili se iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici!

02.06.2022

10:08

0

Deca su iz sela bežala i ranije, ali ono što zabrinjava je što bi se uvek vratili posle dan, najkasnije dva

Jana nije jedino dete koje je nestalo?! Sa njom otišlo još troje, oglasili se iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici!
jana spoljar - Copyright Printscreen/Facebook/Bendzamin Spoljar

Jana Špoljar nije jedino dete nestalo iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici. Kako se saznaje, ova devojčica nestala je u ponedeljak 30. maja zajedno sa još dve devojčice i jednim momkom, koji su takođe štićenici ovog sela i deca bez roditeljskog staranja.

To su Andrijana Mandić, Mejra Dikulić i Stefan Tadić. Sve tri devojčice imaju 13 godina i idu u sedmi razred osnovne škole. Stefan ima 18 godina i navodno je momak Mejre Dikulić.

- Jedino što se sigurno zna je da su deca zajedno. Oni su dobra deca, ne puše, ne piju, nisu nasilni. Devojčice su takođe i jako lepe. Andrijana je plavokosa i ima plave oči, Mejra je crnokosa, a Jana smeđa - priča izvor blizak deci, piše Telegraf.

Deca su, kaže, iz sela bežala i ranije, ali ono što zabrinjava je što bi se uvek vratili posle dan, najkasnije dva.

- Juče smo mislili da je u pitanju samo još jedno bezazleno bekstvo. Kada smo danas videli da ih i dalje nema, jako samo zabrinuti - kaže izvor.

Dečije selo u Sremskoj Kamenici, iz kojeg je nestala štićenica Jana Špoljar, oglasilo se i otkrilo za Telegraf šta se dogodilo u noći od kada tinejdžerke nema. 

- Maloletna J.Š. koja je na smeštaju nekoliko meseci u Ustanovi za decu i mlade Dečije selo "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice je samovoljno napustila ustanovu u noći 30.05. oko 21 sat. Dežurni vaspitači su stupili u kontakt sa njom telefonom a ceo slučaj je prijavljen policiji koja intenzivno traga za njom. Sa policijom svakodnevno razmenjujemo najnovije informacije do kojih dolazimo - kaže za Telegraf.rs Mirko Jankelić, direktor Dečijeg sela.

On napominje da je Dečije selo ustanova socijalne zaštite koja na svom zbrinjavanju ima decu bez roditeljskog staranja i otvorenog je tipa bez ograde, zida i kapije i rampe, što i jeste cilj da bi se deci omogućio manje restriktivan smeštaj po kućicama koje najviše odgovaraju porodičnom ambijentu.

- Poštovane su sve procedure i stručni postupci, a ceo slučaj prati i inspekcija socijalne zaštite - poručuje na kraju Jankelić.

Janin otac apelovao je da mu se svi koji nešto znaju jave na telefon 065/5446585, ali pošto nije i zakonski njen staratelj, ne sme da daje izjave.

 

Ukoliko neko vidi ovu decu, obavezno neka javi i najbližoj stanici policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike