Ubila deviznu penzionerku pa je spakovala u kofer i spalila telo: Davila je kablom i jastucima dok nije prestala da diše!

01.06.2022

09:29

0

Telo je, u položaju fetusa, stavila u kofer uzela krvave jastuke i odnela sve to u stan gde je živela sa suprugom i maloletnim detetom

Ubila deviznu penzionerku pa je spakovala u kofer i spalila telo: Davila je kablom i jastucima dok nije prestala da diše!
Jelena-Špagović-FB - Copyright Facebook/Jelena Spagovic

Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine, izrečena je prvostepena presuda, kazna zatvora u trajanju od 30 godina. 

U presudi je izrečeno i na koji način je okrivljena Špagovićeva, inače ćerka preminulog funkcionera Srpske desnice Saše Dujovića, izvršila krivično delo teškog ubistva.

Kako je navedeno u presudi koju je izrekla sudija Trifunović, Jelena je došla na vrata oštećene Majde da joj vrati deo duga u iznosu od 1200 evra, ali joj je pre toga zadala prvi udarac šoljom. Nakon toga, ona je pokušala da je zadavi, ali nije imala dovoljno snage u rukama, pa je iz kupatila uzela električni kabl, time je davila i stavila joj jastuk preko lica. Davila je dok nije prestala da diše, navedeno je u presudi.

Telo je kasnije, u položaju fetusa stavila u kofer, uzela krvave jastuke i telo odnela u stan gde je živela sa suprugom i maloletnim detetom.

Nakon nekoliko dana uzela je da proveri da li se telo oseća i rentakarom koji joj je dovezao prijatelj odnela telo i jastuke i spalila u vikend-naselju Krčedin. Kasnije je sa bratom Momčilom Dujovićem otisla da očisti mesto zločina, ali o samom zločinu on ništa nije znao.

Nakit je prodala za 142.000 dinara, uzela novčanik gde nije utvrđeno koliko je novca bilo, a zadržala je prsten od belog zlata, navodi se dalje u presudi.

Facebook/Jelena Spagovic
 

Njen advokat Dušan Čkonjević rekao je da će uložiti žalbu i da nije zadovoljan presudom. Osuđena Jelena je bila prisutna na izricanju presude, bila je uzdržana, a kada je sudija Trifunović pitala da li ima nešto da doda rekla je da "Nema šta da kaže".

Više javno tužilaštvo u Beogradu takođe će uložiti žalbu na presudu kojom je danas na 30 godina osuđena Jelena Špagović. Tužilaštvo će, kako je saopšteno, tražiti da se presuda preinači u delu odluke o kazni i okrivljenoj izrekne maksimalna kazna od 40 godina zatvora imajući u vidu prikazanu bezobzirnost i svirepost okrivljene prilikom izvršenja krivičnog dela, kao i nemoć žrtve da pruži otpor, a koja je u tom trenutku imala 80 godina.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike