Ćerka političara osuđena na 30 godina zatvora: Slučaj koji je užasnuo Srbiju dobio epilog (VIDEO)

01.06.2022

07:47

0

Ovu odluku je danas donelo Veće Višeg suda u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od suda zatražilo da Špagović osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina

Ćerka političara osuđena na 30 godina zatvora: Slučaj koji je užasnuo Srbiju dobio epilog (VIDEO)
Ubistvo Majde Garović - Copyright Facebook/Jelena Spagovic

Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine, izrečena je prvostepena presuda, kazna zatvora u trajanju od 30 godina. 

Ovu odluku je danas donelo Veće Višeg suda u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od suda zatražilo da Špagović osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.

Tužilaštvo je potvrdilo da je dokazalo da je Špagović ubila penzionerku kako joj ne bi vratila dug, i da je nakon ubistva uzela njen nakit koji je kasnije prodala.

Foto: Facebook/Printscreen
 

 

Ipak, odbrana je tvrdila da motiv nije koristoljublje jer Jelena nije uzela sav nakit, što smatraju olakšavajućom okolnosti. 

Takođe, odbrana je u završnoj reči podsetila da je optužena priznala izvršenje krivičnog dela, što bi sud, kako oni smatraju, takođe trebalo da bude olakšavajuće.

Advokat  Jelene Špagovic, Dusan Čkonjević je novinarima nakon izrečene presude rekao da koristoljublje u ovom slučaju nije postojalo.

-Taj dug jeste postojao, ona je spremila novac da joj vrati- istakao je advokat.

Špagović je inače ćerka pokojnog srpskog funkcionera Saše Dujovića, a u pritvoru od jula 2019. godine.

Navodno je ubila Majdu Garović zbog duga. Istragom je utvrđeno da je Špagović od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila.

Nakon zločina, devojka je sa tela starice skinula zlatni lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu vozila. U tom vikend-naselju pored Dunava zapalila je delove tela.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike