Ćerka bivšeg funkcionera priznala da je ubila staricu: Leš nađen u kontejneru

25.12.2020

12:29 >> 14:16

0

Jeleni Špagović, ćerki Saše Dujovića, nekadašnjeg funkcionera Srpske desnice, sudi se zbog ubistva Majde Garović

Ćerka bivšeg funkcionera priznala da je ubila staricu: Leš nađen u kontejneru
Copyright Jelena Špagović Prinstscreen/Facebook/ Jelena Špagović/ Majda Garović

Suđenje Jeleni Špagović (26), ćerki bivšeg funkcionera Srspke desnice Saše Dujovića, za ubistvo penzionerke Majde Garović (80) iz Zemuna u junu prošle godine, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, gde je optužena priznala da je ubila staricu, saznaje 24sedam.

Najpre je održano pripremno ročište zbog izmenjenog sastava sudskog veća, nakon kog je odmah počeo glavni pretres.

Optužena je tražila da bude isključena javnost iz ovog postupka, što je odbijeno. Međutim, sudija Zoran Đorđević nije dozvolio novinarima da budu prisuni, navodno zbog korone.

Kako saznajemo, Špagovićeva je danas iznela svoju odbranu i priznala da je ubila Majdu Garović. Međutim, ona spori deo optužnice u vezi s tim na koji način je to uradila. Smatra da nije u pitanju teško ubistvo na svirep način iz koristoljublja, za koje je tužilaštvo tereti, već “obično” ubistvo.

Pročitajte još

Podsetimo, stravičan zločin otkriven je kada je 20. juna 2019. godine u kontejneru u vikend-naselju u Krčedinu pronađen ugljenisan trup starica koja je misteriozno nestala četiri dana ranije.

Policija je veoma brzo ušla u trag Jeleni Špagović, koja je uhapšena 6. jula. Utvrđeno je da su optužena i žrtva bile komšinice, kao i da su se družile, te da je Jelena od Majde pozajmila 2.500 evra.

Sumnja se da je Špagovićeva namamila komšinicu, uz obećanje da će joj vratiti dug, ubila je i iskasapila njeno telo, koje je potom kolima odvezla do Krčedina i zapalila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike