Krvava 24 sata u Srbiji: Troje ubijenih, dvojica presudila sebi, a povređena i devojka!

31.05.2022

06:00

0

Crna serija počela je ubistvom Vuka Jolovića u beogradskom naselju Jakovo

Krvava 24 sata u Srbiji: Troje ubijenih, dvojica presudila sebi, a povređena i devojka!
ubistva - Copyright 24sedam/M.S.

U 24 sata u Srbiji su se dogodila tri ubistva i jedno samoubistvo. Krvava serija počela je u nedelju uveče ubistvom u Jakovu, a nastavljena je juče zločinom u Rakovici, samoranjavanjem sa smrtnim ishodom na Dušanovcu i porodičnom tragedijom u Crnoču kod Novog Pazara.

U Ulici braće Žigić u beogradskom naselju Jakovo, opština Surčin, oko 19.30 sati, Đura Nikolić (23) ispalio je hice iz automatske puške "kalašnjikov", kalibra 7,62 milimetra, u Vuka Jolovića (35). Jolovića su tri hica pogodila u stomak i u svoj automobil ga je stavio brat i odvezao u Urgentni centar, gde su lekari pokušali da ga spasu. Izdahnuo je, međutim, par sati kasnije.

24sedam/Facebook/V.J.
 

Zločinu je, kako se moglo čuti neposredno posle pucnjave, prethodila svađa i neraščišćni računi od  ranije. Jolović je došao sa bratom i prijateljem kod Nikolića kako bi mu tražio automobil marke "golf 4" na ime navodnog duga. Našli su se ispred Nikolićeve kuće i posvađali se.

Nikolić je zatim ušao u kuću i izašao sa "kalašnjikovim". Pucao je u Vuka Jolovića i on se krvav srušio na asfalt. Brat ga je stavio u automobil i povezao u bolnicu.

- Mislim da ga je pogodio u stomak. Nismo mogli ništa da sprečimo, ali nas nije povredio. Ranjenog Vuka sam ubacio u automobil i odmah odvezao u Dom zdravlja u Surčinu. Bio je u teškom stanju - ovako je opisao ubistvo u Jakovu M. M. brat ubijenog Vuka.

Usmrtio sestrića

Prema kazivanju komšija, Đura Nikolić je problematičan od malih nogu, a neki i za Jolovića, uprkos tome što je završio letačku akademiju u Vršcu, pričaju isto. Jedan od naših sagovornika tvrdi da se bavio uterivanjem dugova, ali će to potvrditi ili demantovati dalja policijska istraga.

Nekoliko dana pre sinoćnje kobne pucnjave, kako kazuju komšije, Vuk je pretukao Đuru i njegovog oca, a spekuliše se i da je to učinio zbog navodnog duga. Za Nikolićem policija još traga.

Već u 00.40 sati, pet sati posle zločina u Jakovu, usledilo je novo ubistvo, ovog puta u Kijevu u beogradskom naselju Rakovica. Ubistvo Miloša T. dogodilo se u kući u Letićevoj ulici broj 26, a osumnjičen je njegov ujak Zoran R, koji je i uhapšen. Ubica je Milošu bio ujak.

Prema saznanjima našeg portala, Zoran je Miloša upucao iz pištolja u jednoj od prostorija kuće. 

Ubijeni Miloš nije živeo u Kijevu. On je sa ženom i i malim sinom živeo u gradu u stanu, a ovu kućicu na broju 26 je dao Zoranu da živi. Miloš je često ovde dolazio sa porodicom, jer su imali bazen u dvorištu, a inače je ovu kuću kupio od kuma. Zoran je u Miloševoj kući živeo oko godinu dana.

Zločin zbog novca od kriptovaluta

Osumnjičeni za ubistvo Miloša T. je odranije poznat policiji i za njim su raspisane dve policijske potrage - jedna zbog izdržavanja zatvorske kazne od sedam godina i jedna od šest meseci. Osumnjičeni za ubistvo pozvao je oko ponoći policiju i prijavio da je ubio stanodavca. On je, inače, iz Zrenjanina.

Motiv ovog zločina, po svemu sudeći, jeste novac. Navodno je ubijeni Miloš sa ujakom, osumnjičenim, Zoranom, zajedno radio na rudarenju kriptovaluta i dugovao mu novac. Da li je ovo zaista pravi motiv ubistva utvrdiće dalja policijska istraga.

U Tetovskoj ulici na Dušanovcu,juče oko 14.10 časova, dogodio se jezivi zločin kada je Dragan Ćoš (47) nožem povredio prijateljicu Milicu (22), a zatim posekao sebe po preponi usled čega je iskrvario.

Kako saznajemo, Dragan Čoš je došao u Beograd iz inostranstva i živeo je u stanu u Kaluđerici. Nasrnuo je na Milicu, sa kojom se družio, i ubo je u zadnjicu. Sa njom je u trenutku napada bio i njen momak, takođe Draganov prijatelj.

Prerezao je potom sebi preponu i u lokvi krvi došao do bivše devojke koja je medicinska sestra, kako bi mu pomogla. Međutim, on je ubrzo preminuo.

- Zazvonio mi je na vrata. Bio je sav krvav. Uzela sam kanap i zategla mu ranu. Ubo se u arteriju. Rekao je da je ubo devojku prijateljicu. Zvala sam Hitnu i kad su oni došli pokušali su da ga reanimiraju, ali je već iskvario - ispričala je pod utiscima D. B. za 24sedam.

Ubio snaju, pa sebe

Ona je rekla i da joj se činilo da je Dragan bio pod uticajem droge. Kako su ispričale komšije, on je ranije živeo u inostranstvu, pa se vratio. Dve godine je živeo sa njom, ali su se mesec dana ranije posvađali i tada joj je svašta rekao. Danas je došao da joj se izvini, a nešto kasnije došao je kod nje sav krvav.

Prema kazivanju komšija, Dragan je bio u teškoj depresiji u poslednje vreme i čudno se ponašao. Živeo je od prodaje različitih stvari.

24sedam/M. S.
 

Novo ubistvo usledilo je samo 50 minuta kasnije i to u Novom Pazaru. Muškarac Dž. E. sumnjiči se da je ubio svoju snaju, a potom presudio sebi ispred porodične kuće u selu Crnoča kod Novog Pazara.

Kako pričaju meštani, nastradala žena važila je za finu komšinicu, a imala je i sina, učenika osmog razreda, koji se u trenutku zločina nalazio u školi. Suprug ubijene žene, kao i deveri, nalaze se u inostranstvu na privremenom radu, dok je svekrva u trenutku tragedije bila na njivi, nedaleko od kuće.

Dž. E., koji je inače svekar nastradale, nedavno se vratio sa operacije, a komšije navodno sumnjaju da je imao i psihičke probleme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike