Jedini greh ovog Nišlije je što je imenjak sa sugrađaninom koji je mučio i podvodio devojke: Nisam kriminalac, spasavam živote!

27.05.2022

15:22

0

"Profesionalni sam deminer, učestvovao sam u nizu akcija uklanjanja eksplozivnih naprava nakon NATO bombardovanja"

Jedini greh ovog Nišlije je što je imenjak sa sugrađaninom koji je mučio i podvodio devojke: Nisam kriminalac, spasavam živote!
Ilustracija - Copyright Profmedia

Nišlija Aleksandar Mirčić (62) imenjak je svog sugrađanina koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je tokom 2002. godine u Francuskoj učestvovao u otmici tri Francuskinje i svirepo ih mučio, zbog čega je jedna od njih umrla.

Mirčićeva fotografija omaškom se pojavila u nekim medijima tim povodom pa je ovaj Nišlija zatražio da se greška ispravi

- Ne samo što nisam kriminalac, već sam časna i ugledna osoba koja je život posvetila spašavanju tuđih života a ne njihovom uništavanju. Završio sam matematičku gimnaziju, Vojnu akademiju u Zagrebu a studirao sam i mašinstvo u Nišu. Profesionalni sam deminer, učestvovao sam u nizu akcija uklanjanja eksplozivnih naprava nakon NATO bombardovanja. Rizikovao sam svoj život radi bezbednosti svojih sugrađana, čistio sam bombe sa aerodroma, naselja Duvanište i niške fabrike Duvana ali i na Pančićevom vrhu i u Rožaju u Crnoj Gori – objašnjava Mirčić za Telegraf.rs.

Dodaje da ima razumevanja za grešku jer kako ističe, „ko radi, taj i greši“ te da svaka profesija nosi rizik.

- Za svoju kažem da se greška pravi dva puta, prvi put kada se odlučite za profesiju deminera a drugi put, ako ne povedete računa kako da bezbedno bombu uklonite. E, ta je greška nepopravljiva – kroz smeh kaže ovaj Nišlija.

Ističe da ovo nije prvi put da ni kriv ni dužan bude doveden u vezu sa tuđim „gresima“.

- Pre tridesetak godina je osoba identičnog imena i prezimena polupala jedan niški kafić. Muku sam imao da dokažem da to nisam ja, svi su mislili da sam ja taj izgrednik – zaključuje Mirčić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike