Komšije Nišlije u šoku: Uhapšen posle mučenja i podvođenja devojaka u Francuskoj, a živeo miran i povučen život!

26.05.2022

18:20

0

"Kao da je nešto naslućivao, pa se manje kretao, povukao se i primirio"

Komšije Nišlije u šoku: Uhapšen posle mučenja i podvođenja devojaka u Francuskoj, a živeo miran i povučen život!
Ilustracija - Copyright Profmedia

Nišlija A. M. (47), koji je osumnjičen da je sa dvojicom saučesnika 2002. godine u Francuskoj oteo i primoravao na prostituciju tri žene, od kojih je jedna preminula zbog svirepog mučenja, u gradu na Nišavi je živeo mirnim životom, nije bio poznat u kriminalnim krugovima, niti se na bilo koji način eksponirao u svetu sa one strane zakona.

Pretres kuće u kojoj u Nišu živi A. M. i njegovo privođenje usledili su nakon što su se srpskim istražnim organima obratili pravosudni organi Republike Francuske putem međunarodne pravne pomoći, piše "Blic".

- Kompletna istraga sprovedena je u Francuskoj, gde ovaj slučaj nije zastareo ni posle 20 godina. Jedan od aktera B. N., koji se sumnjiči za saizvršilaštvo u otmici i mučenju tri žene, u međuvremenu je osuđen u Francuskoj, dok treći saučesnik Z. R. nije dočekao da bude izveden pred lice pravde jer je preminuo. Činjenica je da se ni u Nišu ni u Srbiji nije znalo ništa o ovom slučaju, sve dok iz Francuske našim državnim organima nije dostavljen kompletan dokazni materijal iz istrage u Francuskoj kojim se A. M. sumnjiči za tri teška krivična dela - kaže izvor.

Kako se saznaje, A. M. u protekle dve decenije nije bio eksponiran u niškim krimnalnim krugovima, niti je u javnosti bio povezivan s krivičnim delima, zbog čega je sve šokiralo njegovo hapšenje.

- On je imao neki privatan biznis, valjda u ugostiteljstvu. Nije se eksponirao ni na koji način. Poslednjih dvedesetak dana nije ni viđan da izlazi iz kuće, ili je to činio u doba kada je najmanja šansa da ga neko vidi. Kao da je nešto naslućivao, pa se manje kretao, povukao se i primirio - pričaju Nišlije u kraju u kojem živi.

Činjenica je da se A. M. nije nalazio na Interpolovoj poternici, jer bi u tom slučaju nakon hapšenja bio u ekstradicionom pritvoru, što u ovom slučaju nije reč. Budući da je, kako je saopštilo VJT Niš, osumnjičen da je u saizvršilaštvu počinio dva krivična dela, otmica iz člana 134 stav 3 i takođe u saizvršilaštvu krivično delo otmica iz člana 134 stav 4, ukoliko istraga rezultuje optuženjem, sudiće mu se pred Višim sudom u Nišu.

Jezivo maltretiranje tri mlade žene

Optužbe pristigle iz Francuske da je pre 20 godina sa pajtašima napravio mrežu za prostituciju, a potom se svirepo iživljavao nad tri žene stare 25 i 27 godina, na prvi pogled su nespojive sa mirnim životom koji je vodio u Nišu. Zanimljivo je da se nakon privođenja na saslušanje u Više javno tužilaštvo u NIšu branio - ćutanjem.

- Prilikom saslušanja, osumnjičeni A. M. se branio ćutanjem - saopšteno je iz VJT Niš.

Kako se saznaje, njemu je određen pritvor do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi ometao postupak uticanjem na svedoka koga je tokom istrage potrebno ispitati, kao i zbog činjenice da je za navedena krivična dela propisana kazna zatvora preko deset godina, čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.

Kupili Ukrajinku, pa je prinudili na prostituciju

Prema navodima VJT Niš, sumnja se da su početkom 2002. godine A. M., B. N. i sada pokojni Z. R. oštećenu O. S., "silom i iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je oštećena imala prema njima kao licima koja su je kupila od nepoznatih osoba, postupali prema njoj na svirep način, a sve kako bi je prinudili da počne da se prostituiše u mreži prostitucije koju je organizovao A. M. zajedno sa B. N., pa je nakon perioda od oko tri meseca oštećena i počela da se prostituiše za njihov račun". Kako "Blic" saznaje, O. S. je Ukrajinka po nacionalnosti, a u to vreme je imala 25 godina.

Francuskinju sa srpskim imenom mučili do smrti

Prema navodima tužilaštva, sumnja se da je od sredine aprila 2002. godine do 2. avgusta 2002. godine osumnjičeni A. M. zajedno sa B. N. držao drugu oštećenu M. K. u različitim hotelima na širem području grada Pariza, kao i da su postupali prema oštećenoj na svirep način, kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave ona i treća oštećena V. R. dale u policiji Francuske Republike, u postupku u kom su saslušavane zbog navođenja na prostituciju od strane članova ove mreže.

- U neutvrđenom periodu od kraja jula do sredine avgusta 2002. godine, oštećenu V. R. su silom i iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je oštećena imala prema njima kao prostitutka u mreži prostitucije koju su oni organizovali odveli iz Tuluza u parisku oblast i zadržali je, postupajući prema njoj na svirep način, kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave M. K. i ona dale u policiji Francuske Republike u postupku u kom su saslušavane zbog navođenja na prostituciju od strane članova ove mreže i povodom svirepog postupanja zbog kojeg je nastupila smrt oštećene V. R., saopšteno je iz VJT Niš.

M. K. je, kako se saznaje, francuska državljanka i u to vreme je imala 27 godina, dok je dvadesetpetogodišnja V. R., koja nije preživela svirepo iživljavanje, rođena u Parizu, ali očigledno je poticala iz porodice sa naših prostora, jer je imala srpsko ime i prezime.

Za otmicu sa smrtnim ishodom zaprećeno 18 godina zatvora!

A. M. se sumnjiči da je u saizvršilaštvu počinio dva krivična dela - otmica iz člana 134 stav 3, kao i krivično delo otmice iz člana 134 stav 4.

Krivičnim zakonikom Srbije za krivično delo otmice iz člana 134 stav 4 – ako je nastupila smrt otetog lica ili je delo izvršeno u grupi, predviđena je kazna od pet do 18 godina zatvora.

Za otmicu iz člana 134 stav 3 - ako je oteto lice zadržano duže od deset dana ili je prema njemu postupano na svirep način, ili mu je teško narušeno zdravlje ili su nastupile druge teške posledice, propisana je kazna od tri do 15 godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike