"Napolitanski potpis" likvidacija u Beogradu: Stižu skuterom i žrtvi pucaju u glavu! Tako su ubijeni Đavo, Ćirić, ali i kum Luke Bojovića

05.05.2022

06:00

0

Gorana A. (21), sinoć oko 22.30 sati, teško je ranio hicem u čelo nepoznati napadač, koji je bio na skuteru

"Napolitanski potpis" likvidacija u Beogradu: Stižu skuterom i žrtvi pucaju u glavu! Tako su ubijeni Đavo, Ćirić, ali i kum Luke Bojovića
Uviđaj na mestu zločina Ilustracija - Copyright Profimedia

Smrtonosni hici ispaljeni sa skutera odavno nisu retkost u krvavim obračunima na beogradskim ulicama. Gorana A. (21), sinoć oko 22.30 sati, teško je ranio hicem u čelo nepoznati napadač, koji je bio na skuteru. Poslednjih godina zabeleženo je nekoliko likvidacija sa motora na prestoničkim ulicama, a ovakav način likvidacije u podzemlju je poznat kao "napolitanski potpis" i prepisan je od mafijaša iz Kamore, čije je sedište u Napulju.

U Beogradu se, pre sinoćne pucnjave, dogodilo nekoliko ubistava po identičnom "receptu": ubicu do žrtve uvek na skuteru doveze pomagač (saučesnik), on potom u prolazu ispali hice u metu (uglavnom u glavu), a zatim se obojica odvezu u nepoznatom pravcu.

Na ovakav način 22. jula 2019. godinem kod Dušanovačke pijace, ubijen je Stefan Totić (28). Njega je izrešetao ubica na skuteru, a reč je o malom simpatičnom bucku o kome je cela Srbija pričala 20 godina ranije. 

Reč je o tada najmlađem srpskom kasapinu koji se hvalio da više voli kafanu nego Moćne rendžere i da više voli da kolje nego da gleda crtaće. Najdraži gost u mesari i kafani kod njegovog oca bio je pokojni pevač Šaban Šaulić.

Totić je od zadobijenih povreda preminuo na putu do bolnice, jer su svi ispaljeni meci bili usmereni ka suvozačevom mestu gde je sedeo, a pretpostavlja se da je ubica dvojici mladića napravio "sačekušu" na Dušanovcu.

Ofirao bivšeg predsednika Južne Afrike

Pucnjava u kojoj je ubijen Stefan Totić, a ranjen njegov saputnik Đorđe S. (25) dogodila se kod Dušanovačkog mosta na Voždovcu oko ponoći. Nepoznati napadač, ili više njih, zapucao je sa skutera na Đorđa i Stefana koji su bili u automobilu, kojim je upravljao Đorđe.

Čim su hici pogodili Stefana, njegov prijatelj Đorđe je automobilom krenuo ka Urgentnom centru, ali su kod Veterinarskog fakulteta u Bulevaru oslobođenja doživeli saobraćajnu nesreću. Za Totića je tada već bilo kasno, a Đorđe je sa povredama koje nisu opasne po život primljen u bolnicu.

Lukin ubica stigao električnim trotinetom

Luka Žižić (37) likvidiran je 28. aprila sa šest hitaca iz pištolja dok je bio za šankom svog kafića "Recept" u Nehruovoj ulici broj 51a u novobeogradskom Bloku 44. Nepoznati ubica, da podsetimo, ušao je u kafić i tražio da ide u toalet, što mu je i dopušteno. Kad je izašao, izvadio je pištolj i pucao u Luku, naočigled njegovog rođenog brata i prijatelja. Oni su uspeli da otmu pištolj napadaču, ali je on pobegao električnim trotinetom kojim se i dovezao. Pojavio se i snimak zločina, ali ubica i dalje izmiče policiji.

Gotovo na identičan način 6. maja 2018. godine ubijen je kod Prvog osnovnog suda u Novom Beogradu muškarac starosti oko 50 godina, za koga je potom utvrđeno da je Gorg Darmanović, poznat po nadimcima Mesar, Đavo, Boris, Gorgije, koji je bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume, ali i povezan sa Nafizom Modakom glavnim u podzemlju u toj zemlji. Na njega su pucala dvojica nepoznatih muškaraca, koji su bili na skuteru. 

Gorg Darmanović Printscreen
 

Darmanović je likvidiran tako što su se ubice dovezle do njega na skuteru, a jedan je pucao u prolazu. Likvidiran je s leđa hicima u glavu. Ubice su posle pucnjave pobegle ka Zemunu. 

Likvidacija Miloradovića i četvrti atentat na Ćirića

Samo 22 dana kasnije dvojica muškaraca na motoru, 28. maja 2018. godine. oko 20.30 časova, ispalila su smrtonosne hice u vlasnika samouslužne autoperionice na Karaburmi Dragoslava Miloradovića (43), inače bliskog saradnika Luke Bojovića. 

Foto: Youtube / Printscreen
 

Ubistvo se dogodilo na uglu ulica Višnjičke i Vojvode Micka. Miloradović se srušio pored crvenog automobila marke "reno klio", nedaleko od mesta na kojem je izrešetan. Neposredno posle zločina, ubice su motorom pobegle preko Pančevačkog mosta. Jedan od dvojice egzekutora je pucao, dok je saučesnik upravljao motorciklom.

Slično se dogodilo i 20. oktobra 2017. godine kad je likvidiran Ivan Ćirić. Pre ovog atentata, Ćirić je preživeo čak tri. Preživeo je pucnje, dinamit i bombu, a bio je odavno poznat policiji, sa debelim dosijeom, jer je povezivan sa poslovima oko droge.

Printscreen
 

Kobnog dana u društvu ubijenog Ćirića bio je Ivan Milić, koji je u prvom momentu ranjen, a dok je pokušavao da pobegne stigli su ga atentatori sa skutera i "overili" sa još nekoliko metaka.

Ubistvo se dogodilo u po bela dana, baš kao i u slučaju Darmanovića. Mnogobrojni prolaznici bili su u blizini kada su napadači sa skutera u pokretu pucali u automobil marke "pežo 206", kojim su se od Banjice ka Trošarini u koloni kretali Ćirić i Milić.

Aleksandar Stamenković, vlasnik kafića u novobeogradskom naselju Belvil ubijen je 30. jula 2016. godine dok je sedeo sa ženom i decom ispred lokala. Ubica je došao motorom, ispalio nekoliko hitaca u čoveka i pobegao. Stamenković je kasnije podlegao ranama, a njegovo beživotno telo pronađeno oko 9.45 sati ispred kafića "Pjaca del kafe" u Ulici Jurija Gagarina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike