Završne reči u slučaju „Doljevac“: Tužilac traži pet godina zatvora za Babićevog vozača

22.04.2021

13:18 >> 13:27

0

Autor: Lj.K.

U nastavku dana očekuje se i izricanje presude

Završne reči u slučaju „Doljevac“: Tužilac traži pet godina zatvora za Babićevog vozača

Osnovno Javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je kaznu od pet godina zatvora i pet godina zabrane upravljanja motornim vozilom za Dejana Stanojevića, vozača Koridora Srbije, koji je u nesreći kod Doljevca, januara 2019. godine, izazvao nesreću u kojoj je stradala Stanika Gligorijević.

U nastavku dana očekuje se i izricanje presude.

Zamenica tužioca Jelena Kocić rekla je da odbrana nije dokazala da je bilo loših uslova vožnje, te da je nesumljivo dokazano da je okrivljeni izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, da se kretao brzinom većom od dozvoljene i izazvao smrtni slučaj, dva slučaja teških povreda, jedne teške povrede opasne po život i jedne lake.

pročitajte još:

Odbrana je tokom postupka isticala da okrivljeni ne može biti kriv iz razloga jer je na deonici puta bila mestimično gusta magla, takva da nije mogao da uoči saobraćajnu signalizaciju.

Krajem januara 2019. godine službeni automobil Koridora u kojem se nalazio i direktor tog javnog preduzeća i funkcioner SNS Zoran Babić, velikom brzinom je uleteo u prostor naplatne rampe gde su dva vozila već stajala.

U nesreći je stradala Stanika Gligorijević, a povređeno je pet osoba.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi