Po dva metka u leđa i glavu suvlasniku Pink taksija: Gaćeša likvidiran kod kafića u kome su ga čekali prijatelji!

23.05.2022

14:20

0

Teodor 2000. godine ubio Ljubomira Negra koji ga je, kako je izjavio, ucenjivao tražeći novac

Po dva metka u leđa i glavu suvlasniku Pink taksija: Gaćeša likvidiran kod kafića u kome su ga čekali prijatelji!
teodor gaćeša tedi (1) - Copyright YouTube/Danas Conference Center

Teodor Gaćeša zvani Tedi, suvlasnik Pink taksija, ubijen je pre sedam godina u Učiteljskom naselju na beogradskoj Zvezdari. Dvojica nepoznatih napadača ispalila su četiri metka u leđa i glavu Gaćeši i pobegli. Prvi hici su ga pogodili u leđa i on je pao, a ubica mu je tada prišao i ispalio još dva hica u glavu, kojima ga je "overio". Ubice Gaćeše do danas zvanično nisu otkrivene i njegova likvidacija nije rasvetljena.

Mirko Kojić bivši policajac i kum Marka Miljkovića, uhapšenog 4. februara prošle godine zajedno sa Veljkom Belivukom zbog sumnje da je njihova kriminalna grupa stajala iza niza monstruoznih zločina, a čija je sudbina nepoznata, povezuje se sa čak tri slučaja - ubistvom Gaćeše, nestankom Miroslava Rankovića, inače drugog suvlasnika Pink taksija, ali i ubistvom karatiste Vlastimira Miloševića, za koje je zajedno s Miljkovićem i Belivukom oslobođen.

Napad na Gaćešu dogodio se 22. maja 2015. godine u 15.35 časova, u ulici u kojoj je u blizini osnovna škola, ali i sedište udruženja Pink taksi. Teodor je parkirao svoj "mercedes" u Kozarčevoj ulici. Izašao je iz kola i krenuo ka obližnjem kafiću, u kome su ga čekale kolege. Posle nekoliko koraka, prišla su mu dvojica napadača, od kojih je jedan u belom duksu pucao u njega, a zatim su pobegli.

Gaćešino telo pronađeno je na asfaltu, ispred njegovog "mercedesa". Sumnja se da je korišćeno malokalibarsko oružje. Stanari okolnih zgrada naveli su da ništa nisu čuli, pa se pretpostavlja da je ubica koristio prigušivač.

Teodor je oko 15.30 trebalo da ima sastanak u kafiću u Kozarčevoj ulici sa svojim kolegama iz Pink taksija. Samo što je parkirao automobil i izašao prišli su mu napadači.

Malokalibarsko oružje

- Komšija me pozvao da izađem, jer je video čoveka da leži na asfaltu. Prišli smo mu da vidimo da li daje znake života i videli da ima dve rupe od metka na leđima i ranu na glavi. Prepoznao sam ga. On nije živeo u našoj ulici, ali smo ga često viđali. U susednoj Pljevaljskoj ulici su prostorije Pink taksija. Pozvali smo policiju - ispričao je posle zločina jedan od stanara.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Gaćeša je pogođen sa po dva metka u glavu i leđa iz malokalibarskog pištolja i preminuo je na licu mesta. Očevici su ispričali da se na mestu napada nalazila grupa Roma koja se razbežala posle pucnjave.

- Da nedaleko od moje kuće nasred ulice leži čovek javio mi je komšija. Izašao sam i video. Imao je rupe od metaka po leđima i glavi. Stavio sam trouglove sa obe strane i pozvao policiju. Iako smo obezbedili mesto zločina, jedan kombi je prošao pored tela i nije se obazirao na mrtvog čoveka - ispričao je posle zločina jedan od stanara okolnih zgrada.

Nestao drugi suvlasnik Pink taksija

Nekoliko meseci od ubistva Gaćeše, drugi suvlasnik "Pink taksija" Miroslav Ranković je prijavio da su mu Kojić i Miljković upali u firmu i tražili da im prepiše svoj deo u "Pink taksiju". Posle nekoliko meseci, na njegovom automobilu ispisana je poruka "red", a policija je o tome obaveštena tek nakon nestanka. Spekulisalo se da je to bila poruka da je on sledeći na spisku za likvidacije.

Ranković je nestao 11 meseci posle ubistva Gaćeše, u aprilu 2016, upravo u blizini kuća Kojića i Miljkovića. Signal njegovog telefona zabeležen je na drugom kraju grada, a automobil je nađen tri meseca kasnije na Banjici. Kojiću se sudilo zajedno s Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića. On je bio optužen da je sa Miljkovićem išao u nabavku automobila, ali je oslobođen. Sve vreme suđenja bio je u bekstvu.

Gaćeša je, kako su za medije ispričale komšije, razveden i ima troje dece.

- Često je dolazio ovde jer je u blizini sedište Pink taksija, čiji je on suvlasnik. Šokirani smo, ovo je miran kraj, u blizini je škola. Čovek je ubijen nasred ulice - rekli su ranije naši sagovornici.

Beogradom je odmah prostrujala vest o ubistvu sauvlasnika najvećeg taksi udruženja u glavnom gradu. Na mesto zločina ubrzo su se okupile njegove kolege, prijatelji, rodbina... U neverici su odmahivali glavom. Niko nije želeo da govori o motivima Gaćešine likvidacije. Razlozi su se tražili u njegovim poslovima sa taksijem, ali i mogućoj osveti.

Posle ubistva, vozači i dispečerski centar Pink taksija delimično su obustavili rad.

- Verovatno su ga ubice pratile i znale njegovo kretanje. Čekali su najbolji trenutak za napad - ispričale su tada Teodorove kolege taksisti, koji su se tog dana u velikom broju okupili na mestu zločina.

Ubio kolegu ispred kuće

Teodor Gaćeša je, inače, ispred svoje kuće u Beogradskoj ulici 178 u naselju Kaluđerica, 16. maja 2000. godine, oko 17.30 sati, ubio Ljubomira Negra jer ga je, kako je tada izjavio, maltretirao i ucenjivao tražeći novac. Negro je ubijen nelegalnim pištoljem sa nekoliko hitaca, po jednim u glavu, grudi i stomak.

Neposredno pre sukoba Negro i Gaćeša su se našli u blizini centrale "Pink taksija". Zajedno su krenuli Negrovim crnim "audijem 80" do Gaćešine porodične kuće u Kaluđerici. Pretpostavljalo se da su se dogovorili da mu ovaj da novac.

YouTube/Danas Conference Center
 

Gaćeša je izašao iz "audija" i ušao u kuću. Neki minut kasnije izašao je sa pištoljem u ruci. Ispalio je u Negra nekoliko hitaca, koji su ga pogodili u glavu, grudi i stomak. Iako teško ranjen, uspeo je da upali "audi" i pokrene vozilo, ali se posle stotinak metara zakucao u drvo. Tu je i preminuo.

Posle zločina, Gaćeša se vratio u kuću. Pozvao je policiju i prijavio šta je uradio. Policijsku patrolu sačekao je ispred kuće, dao im pištolj i predao se. Kratko je rekao da više nije mogao da trpi nasilje. Negro je, takođe, bio taksista.

Vlasnik Pink taksija u policiji, a kasnije i kod istražnog sudije, detaljno je objasnio zašto je i kako ubio Negra. Tvrdio je da je ovaj dugo maltretirao i da više nije mogao da izdrži. Protiv Gaćeše je tada bila pokrenuta istraga zbog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja. Iza rešetaka je proveo nekoliko godina.

Sa prijateljima Teodor Gaćeša je 1994. godine osnovao udruženje Pink taksi, najbrojnije u Beogradu. Taksi karijeru počeo je u Žutom taksiju. 

Ispitivano poslovanje udruženja

Beogradska policija posle ubistva suvlasnika Pink taksija ispitivala je i poslovanje ovog taksi udruženja.

- Ispituje se poslovanje Pink taksija, proveravamo da li je bilo nekih dugovanja, zbog čega bi neko eventualno ubio Gaćešu. Obavljeni su razgovori s članovima Gaćešine porodice i bliskim prijateljima kako bi se utvrdilo da li mu je prećeno, da li je imao neprijatelje - rekao je tada za medije izvor iz istrage.

Tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je posle zločina da veruje u to da će ubistvo suvlasnika Pink taksija uskoro biti rasvetljeno, naročito zbog toga što postoji očevidac likvidacije. Uprkos tome ubica i njegov saučesnik nikada nisu otkriveni.

Komšije porodice Gaćeša šokirane su zbog zločina. Teodor je tu ranije živeo sa suprugom Draganom i decom. Posle razvoda ih je često obilazio.

- Šokirali smo se kad smo čuli šta se dogodilo. Ipak, on je i ranije bio na meti jer je imao dosta novca. Moguće je da je odbio da nekome plati reket, pa je zato ubijen - ispričao je tada za medije Gaćešin komšija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike