Tužni prizori iz crkve na Zvezdari odakle će Matej Periš biti ispraćen u rodni Split: Otac skrhan od bola, Beograđani pale sveće

20.05.2022

13:31

0

Potraga za Matejem perišem trajala 139 dana

Tužni prizori iz crkve na Zvezdari odakle će Matej Periš biti ispraćen u rodni Split: Otac skrhan od bola, Beograđani pale sveće
katolička crkva 3 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Gotovo dva sata traje ispraćaj Mateja Periša u crkvi Svetog Antuna na Zvezdari. Od nesrećnog mladića, za kojim je 139 dana tragala cela Srbija, danas se opraštaju brojni Beograđani, koje je njegova sudbina duboko potresla, i koji su danas, sa belim cvećem i upaljenim svećama, došli da pruže utehu njegovoj porodici, a pe svega ocu Nenadu Perišu.

Matej Periš je iz rodnog Splita sa drugovima došao u Beorgad 30 decembra da proslave dolazak Nove godine. Potpuno neobjašnjivo, dok su se veselili u klubu "Gotik" u Beton Hali, Matej je izašao iz kluba u majici kratkih rukava, pokušavajući u Karađorđevoj ulici bezuspešno da zaustavi taksi.

Potom je, sve vreme trčeći, došao do obale reke kod Beograda na vodi, ušao u Savu i otada mu se izgubio svaki trag.

Njegov nestanak digao je Srbiju i ceo region na noge. Srpska policija danonoćno ga je tražila, rekonstruisala svaki sekund njegovog kretanja. Jedina moguća pretpostavka da se udavio u reci potvrđena je preključe kada je iz Dunava, kod Ae Huje, izvađeno beživotno telo za koje će se DNK analizom utvrditi da je mladi Periš.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike