Tužilac traži 15 godina zatvora za Šarića: Haos u sudnici oko misterioznog Save Grbovića! Bos iz Pljevalja zatražio reč

05.05.2022

11:06

0

Odbrana je zahtevala da se izdvoje iz spisa predmeta prisluškivani telefonski razgovori

Tužilac traži 15 godina zatvora za Šarića: Haos u sudnici oko misterioznog Save Grbovića! Bos iz Pljevalja zatražio reč
Darko Šarić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu nastavljeno je danas pred Apelacionim sudom u Beogradu.

Odbrana je zahtevala da se izdvoje iz spisa predmeta prisluškivani telefonski razgovori, za koje advokati tvrde da su pribavljeni mimo zakona.

- Predlažem da iz spisa predmeta izdvoje nekakoniti dokazi, telefonski razgovori i sms komunikacija, jer je očigledno manipulisano sa ovim dokazima, u odnosu na Darka Šarića. Reč je o dokazima koji kontaminiraju ovaj predmet. Ukoliko ih ne izdvojite, predlažem da presudu ne zasnivate na njima - rekao je Šarićev advokat Danilo Šarić.

On je dodao da postoje zapisnici da je BIA tokom 2008. i 2009. godine o rezultatima primene mera obaveštavala tužioca Sašu Ivanića, ali i da su pojedini razgovori pribavljeni "tako što je stavljena naredba da se prisluškuje izvesni Sava Grbović" koji se ne pominje u predmetu.

Zbog ovoga se za reč javio i Darko Šarić koji je rekao da se pridružuje zahtevima odbrane.

- Samo sam hteo da pitam, da li je moguće, da li je po zakonu da izmisle čoveka Savu Grbovića, koji nema ni matični broj, ni adresu, koji nema ni jedan jedini razgovor sa okrivljenima i da na osnovu te naredbe skupljaju razgovore i zasnivaju presudu? - upitao je Šarić i dodao:

- Svi znamo, i kada se upištete u teretanu, traže vam matični broj.

Ovom zahtevu protivio se zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić.

- Predlažem da ih sud odbije kao neosnovane. Razgovori su pribavljeni u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, očito postoji nerazumevanje kako tužilaštvo vodi predistražni postupak - rekao je Ivanić napominjući da je "sve rađeno po zakonu".

Branilac Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, advokat Velisav Milutinović osporio je kredibilitet svedoka saradnika u postupku, ali i Tužilaštva za organizovani kriminal.

- Ovde postoji zloupotreba tužilaštva, javnost zna sve i o sastanku na Jelovj gori. Ući će u istoriju taj sastanak, to je bila hajdučija - rekao je Milutinović i dodao:

- Draško Vuković je nagrađeni svedok koji nas sve zavlači.

Na njegovu konstataciju se nadovezao i drugi avokat koji je istakao da suđenje Šarićevoj grupi traje 13 godina jer se "tužilaštvo poziva na stavove".

- Sudimo se 13 godina jer se tužilaštvo poziva na stavove, pozovimo se jednom na zakon - rekao je on.

Tužilac traži 15 godina zatvora

Tanjug/Jadranka Ilić
 

 Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je predložilo veću Apelacionog suda u Beogradu da potvrdi prvostepenu presudu i Darka Šarića osudi na 15 godina zatvora.

Postupajući tužilac Saša Ivanić, smatra da je tužilaštvo iskazima svedoka saradnika i iskazima samih okrivljenih dokazalo da su Šarić i ostali optuženi počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Podsetimo, prema najnovijim informacijama za Zvicerom će biti raspisana poternica zbog sumnje da je sa Darkom Šarićem i Nikolom Spasojevićem koji je u bekstvu, naručilac ubistava pripadnika "škaljarskog" klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Šarić je danas i juče došao iz pritvorske jedinice u sud, nakon što je na prethodna dva ročišta dolazio iz kućnog pritvora, koji mu je bio određen nakon osam godina provedenih iza rešetaka. Međutim, nakon hapšenja 14. aprila, zbog sumnje da je, boraveći u pritvoru Specijalnog suda, ponovo organizovao kriminalnu grupu te naložio ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, on je lišen slobode.

Na predhodnom ročištu, nakon saslušanja Joksovića, kad je napustio zgradu Secijalnog suda i uputio se ka svojoj luskuznoj vili na Dedinju, u kojoj je ubrzo i uhapšen, Darko Šarić je za 24sedam izjavio da je zadovoljan saslušanjem svedoka.

Na pitanje čime je konkretno zadovoljan, odgovorio je da ne želi više ništa da govori za medije dok se sudski postupak ne okonča, verujući, kako je naveo, da će veoma brzo biti stavljena tačka na ceo slučaj. Nakon nešto vše od mesec dana, Šarić je ponovo uhapšen, a sa njim i njegov advokat Dejan Lazarević, koji je branilac i Vejka Belivuka i Marka Miljkovića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike