Džoniću na Đurđevdan ističe pritvor: Šta će biti sa osumnjičenim za ubistvo porodice Đokić? Advokat otkrio jednu važnu stvar!

04.05.2022

16:00

0

U pritvoru se nalazi i Džonićev sin Stefan koji se po prvobitnom optužnom predlogu, poslatom Višem sudu, tereti za pomaganje

Džoniću na Đurđevdan ističe pritvor: Šta će biti sa osumnjičenim za ubistvo porodice Đokić? Advokat otkrio jednu važnu stvar!
Goran Džonić Đokići - Copyright Facebook/Goran Džonić Facebook Pixabay 24sedam Ilustracija

Goranu Džoniću 6. maja, na Đurđevdan, ističe pritvor, a još se i ne nazire sudska sudbina trostrukog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca. On je osumnjičen za teško ubistvo koje se dogodilo 27. septembra u selu Moravac, kada su ubijeni Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) Đokić.

- Goranu Džoniću će svakako produžiti pritvor. Inače, na svakih mesec dana se ispituju razlozi za produženje pritvora, a kada optužnica postane pravosnažna onda će se na dva meseca razmatrati odluka o produženju pritvora, a što se tiče Stefana Džonića njemu se na teret stavlja pomaganje - kazao je advokat Mladen Magdelinić.

Podsetimo, u pritvoru se nalazi i Džonićev sin Stefan koji se po prvobitnom optužnom predlogu, poslatom Višem sudu, tereti za pomaganje, iako je bio u Kopnenoj zoni bezbednosti na radnom zadatku.

Međutim, tužilaštvo je odlučilo da ga tereti za pomaganje u teškom ubistvu najverovatnije zbog činjenice da je Goran koristio njegovu kuću da sakrije ukradeni novac ali i da ukloni tragove krivičnog dela.

Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić
 

Postoji mogućnost da se optužnica podigne samo protiv Gorana Džonića, a da se Stefan oslobodi okrivljenja, ali i da se zajedno nađu na optuženičkoj klupi. Džonić je sve vreme negirao da je počinio trostruko ubistvo već je ispričao u više navrata da je samo pratio kretanje pokojnih Đokića.

Osvrt na stravičan zločin

Vlasnik menjačnice Goran Džonić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra prošle godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac dok je njihov "folksvagen pasat" , koji je takođe zapaljen zatečen nedaleko od Tešice.

Dvadesetak dana nakon zločina uhapšen je žrtvin brat od tetke, Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan i braća Aleksandar i Kostadin Milošević. Istragom je ustanovljeno da Miloševići nemaju veze sa zločinom, što je dokazano i za Milana, pa su svi pušteni iz pritvora.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike