Filip Korać nije jedini: Evo koja tajna imena su koristili Radoje Zvicer, Jovan Vukotić i drugi iz kriminalnog miljea!

03.05.2022

20:28

0

Gotovo da nema kriminalca koji nema lažnu putnu ispravu

Filip Korać nije jedini: Evo koja tajna imena su koristili Radoje Zvicer, Jovan Vukotić i drugi iz kriminalnog miljea!
filip-korac-725x518 - Copyright Filip Korać/Foto: MUP

Filip Korać, koji važi za desnu ruku Luke Bojovića i osobu blisku škaljarskom klanu, koji je bio na poternici zbog sumnje da je koristio lažni hrvatski pasoš, nije jedina osoba iz kriminalnog miljea koja je prelazile granice zahvaljujući lažnom identitetu.

Na spisku onih koji su koristili falsifikovana dokumenta su i Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk, Jovan Vukotić...

- Gotovo da nema kriminalca koji nema lažnu putnu ispravu, to je postalo kao nepisano pravilo među mafijašima. Oni se bezbednije osećaju kada imaju drugi identitet, a trude se da promene i fizički izgled. Pored hrvatskog pasoša, kriminalci koriste i pasoše drugih država, između ostalog i Severne Makedonije, Slovenije, Češke, Bugarske - objašnjava izvor.

Tako se Veljko Belivuk, koji je iza rešetaka od 4. februara prošle godine, svojevremeno "zvao" Branko Bošnjak, dok je Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog klana, imao nekoliko identiteta, a poslednji za koji se zna bio je Piter Raduj Znice, dok je u Srbiji svojevremeno izvadio dokumenta na ime Slobodan Zec.

U Turskoj je zbog falsifikovanja dokumenata bio uhapšen i Jovan Vukotić, navodni šef škaljarskog klana, a tada se predstavio kao Georgije Androv.

- Nije novost da se mafijaši kriju iza lažnih isprava. Takođe, za te usluge spremni su da plate ogromne iznose. Biraju pretežno pasoše zemalja iz regiona, a jedan pasoš "hrvatskog državljanina" koštao ih je oko 15.000 evra - kaže sagovornik i dodaje da su hrvatski pasoši najtraženiji.

- "Vlasnici" hrvatskih pasoša bili su i pokojni Igor Dedović, jedan od vođa škaljarskog klana, koji je izrešetan u januaru 2020. u Atini. "Škaljarci" Alan Kožar i Damir Hadžić koji su izrešetani na Krfu, imali su slovenačke pasoše - dodaje izvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike