Najnoviji detalji u slučaju Šarić: Uhapšeni Aleksandar se dovodi u vezu sa postavljanjem bombe u Valjevu

17.04.2022

12:29

0

Autor: J. S. J.

Aleksandar B. je bio u bekstvu

Najnoviji detalji u slučaju Šarić: Uhapšeni Aleksandar se dovodi u vezu sa postavljanjem bombe u Valjevu
SAJ darko šarić (11) - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Beogradska policija je u subotu kasno uveče uhapsila i Aleksandra B, pod sumnjom da je bio pripadnik kriminalne grupe. On je bio u bekstvu.

On će sutra biti priveden na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, rečeno je u tom tužilaštvu. Navodno se dovodi u vezu sa postavljenjem bombe Goranu Nikolaševiću u Valjevu, za šta je osumnjičen navijač Uroš Mišić, koji se sada preziva Radovanović.

Kriminalna grupa koju je, kako se sumnja organizovao Darko Šarič se, osim za šverc kokaina i ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, dovodi u vezu sa postavljanjem bombe koja je za cilj, kako je saopštilo tužilaštvo, imala da Nikolašević optuži za to svedoka saradnika u drugom postupku protiv Šarića, Nebojšu Joksovića, i inicira da on izgubi povlašćeni status u postupku. Bošković bi sutra trebalo da bude priveden na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, navodi "Kurir."

Antonio Ahel/ATA Images
 

 

Da podsetimo, Tužilaštvo za organizovni kriminal je na  osnovu krivične prijave MUP RS, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 12 lica i to: Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovaovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike