Član Šarićeve grupe pobegao iz Crne Gore u Albaniju: Iskočio iz automobila i dao se u beg, policija traga za njim

17.04.2022

16:26

0

Jedan od sagovornika iz Uprave policije rekao je da u Crnoj Gori ne postoji aktivna poternica za Danilom Stojanovićem

Član Šarićeve grupe pobegao iz Crne Gore u Albaniju: Iskočio iz automobila i dao se u beg, policija traga za njim
bekstvo albanija - Copyright Profimedia/Pixabay

Danilo Stojanović, pripadnik srpske policije za kojim se u Srbiji traga zbog sumnje da je član kriminalne grupe Darka Šarića, danas je iz Crne Gore pobegao u Albaniju, javljaju podgoričke "Vijesti".

Kako je tom portalu potvrđeno iz više izvora iz Uprave policije Crne Gore, on je pobegao crnogorskoj policiji koja je pokušala da ga kontroliše na graničnom prelazu Grnčar.

Jedan od sagovornika iz Uprave policije rekao je da u Crnoj Gori ne postoji aktivna poternica za Stojanovićem.

- Kada su policajci počeli kontrolu Stojanović je iskočio iz automobila i pobegao... U toku je potraga za njim - rekao je jedan od sagovornika.

Drugi izvor objasnio je da su automobil u kom je bio Stojanović "odvojili za detaljnu kontrolu", te da je on tada istrčao iz vozila.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- U Crnoj Gori za njim nije raspisana poternica, niti nam je dostavljena međunarodna poternica Srbije, ako je raspisana - kazao je sagovornik iz UP.

Osim Pljevljaka Darka Šarića još 11 osoba obuhvaćeno je naredbom o proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije.

Šarića sumnjiče da je tu krimi grupu formirao radi dogovaranja neovlašćene kupovine kokaina, njenog transporta do Evrope - radi dalje prodaje.

- A sve u cilju sticanja finansijske koristi vršeći krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i da se preko pripadnika ove kriminalne grupe u Južnoj Americi i drugih lica, liše života lica koja bi pokušala da osujete ostvarenje kontakata pripadnika njegove kriminalne grupe sa dobavljačima opojne droge iz Južne Amerike, te je organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo Milana Milovca - navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije saopštili su da su na osnovu krivične prijave Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donijeli naredbu o sprovođenju istrage Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike