"Barani daju milion da me oslobode": Zvicerov atentator iz zatvora u Ukrajini tražio smenu tužioca! "Kad ih maknu treba ih pobit sve"

01.05.2022

13:07

0

Autor: Lj.K.

Stefan Đukić je iz zatvora u Ukrajini sa svojom kriminalnom grupom u Crnoj Gori komunicirao preko aplikacije Skaj

"Barani daju milion da me oslobode": Zvicerov atentator iz zatvora u Ukrajini  tražio smenu tužioca! "Kad ih maknu treba ih pobit sve"
Copyright Zvicer nakon ranjavanja Foto: Printscreen Youtube

Stefan Đukić, jedan od atentatora na vođu “kavčana” Radoja Zvicera u Kijevu, planirao je pre dve godine da iz ukrajinskog zatvora podmiti visoke funkcionere tada formirane nove Vlade kako bi bio oslobođen za najteža krivična dela za koja se terete u Crnoj Gori.

Prema navodima iz spisa crnogorskog specijalnog tužilaštva, nameravao da preko nekih funkcionera, pomoću para, izvrši uticaj na određene funkcionere kako bi došlo do smene tužioca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića, a utvrđeno je a je iz ukrajinskog zatvora sa osobama bliskim “škaljarcima” komunicirao preko aplikacije Skaj.

Đukić je jedan od optuženih za teško ubistvo Baranina Jovana Klisića, ranjavanje Velizara Gradaševića i pokušaj ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini, gde je, prema poslednjim informacijama, amnestiran da bi se borio na strani ukrajinske vojske protiv Rusije.

Đukić, kao organizator kriminalne organizacije tražio je od osumnjičenog Zorana Perovića da stupi u kontakt sa tadašnjim generalnim sekretarom Vlade Crne Gore Božom Milonjićem, te da koristi svoja poznanstva i stvarni ili pretpostavljeni uticaj prema Milonjiću kako bi ovaj ubrzao postupak da se glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i Specijalni tužilac Saša Čađenović razreše tužilačkih funkcija.

U pomenutom dokumentu iz istrage, u koji je portal “Dan” imao uvid, navodi se da je Đukić preko kriptovane aplikacije „Skaj“ za sada neidentifikovanom pripadniku kriminalne organizacije poslao poruku: “Pa nema veze uglavnom neće do kraja suđenja ostati Čađenović je li tako“, a zatim i poruku: “Vele da je sposobna ta budala, da se dobro snalazi u sudnici“.

Septembra 2020. godine šalje poruku “da li da ga stisnemo malo ako će ga maći, nije ni on lud da se zamera kad zna da ostaje bez zaštite države“, a zatim dodaje i “a zna dobro da smo mu kivni“.

Đukić je zatim, kako se navodi u dokumentu, tokom decembra 2020. godine u dogovoru sa drugim organizatorom kriminalne organizacije okrivljenim Tuzović Emilom dogovarao bekstvo iz zatvora u Ukrajini jer kako sam kaže „bio Mandić sa Čađenovićem“ a zatim „ rekao Čađenović posle presude ođe, idem dolje“.

Pucao u Zvicera, uhvaćen u Odesi

Prema navodima istražnih organa Ukrajinhe, Đukić i Tuzović su označeni kao osobe koje su direktno pucale u Zvicera. Osumnjičeni su u pritvoru od kraja proleća 2020. godine nakon što su ih specijalne službe uhvatile u Odesi dok su bežali sa mesta zločina. Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine u sačekuši u kvartu u Kijevu u kojem je živeo.

Tamara Zvicer Printscreen
Tamara Zvicer pucala na atentatore i tako spasila supruga da ga ne overe

  Uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Đukić je, prema navodima SDT-a, u cilju ostvarenja kriminalnog plana oslobađanja u krivičnim postupcima koji se vode pred pravosudnim organima u Crnoj Gori okrivljenom Dušanu Boljeviću saopštavao da će „u pregovaranje oko davanja mita i nezakonitog uticaja na političke strukture u Crnoj Gori angažovati okrivljenog Zorana Perovića“.

U decembru 2020. poslao mu je poruku sledeće sadržine: “Evo ga Božo sekretar Vlade, pisao mu Zoki…”

Nakon toga u sledećoj poruci pojašnjava:

“Evo milion mi daju Barani da me oslobode dolje, ima sada nade, Božo je na poziciju dobru.”

U jednoj od poruka navodi: "Sad kad ih maknu treba ih pobit sve".

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike