Dejanu Lazareviću pozlilo na saslušanju: Šarićev advokat hitno prebačen u bolnicu (FOTO)

15.04.2022

18:35

1

Lazareviću se stavlja na teret da je kao branilac osumnjičenog Darka Šarića neposredno ili preko kriptovanih telefona dogovarao brojna krivična dela

Dejanu Lazareviću pozlilo na saslušanju: Šarićev advokat hitno prebačen u bolnicu (FOTO)
specijalni sud advokati Goran Sivački (10) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Advokatu Dejanu Lazareviću pozlilo je tokom saslušanja u Tužilastvu za organizovani kriminal i on je hitno prebačen u bolnicu, nezvanično saznajemo.

Advokat Edvin Prelić,  koji brani jednog iz uhapšene Šariceve grupe, napustio je Specijalni sud nešto posle 21 čas. Nije hteo da kaže koga zastupa, jer, kako je naveo, nema ovlašćenje da to kaže.

Na pitanje da li je uhapšenom advokatu Dejanu Lazarević pozlilo, rekao je da je čuo da se to desilo ali sa ništa nije video.

Prema saopštenju Tužilaštva za oragnizovani kriminal Lazareviću se stavlja na teret da je kao branilac osumnjičenog Darka Šarića neposredno ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom SKY, sa osumnjičenim Šarićem dogovarao postavljanje eksplozivne naprave na vozilo oštećenog Gorana Nikolaševića, najbolje vreme za izvršenje ove kriminalne aktivnosti, te da je organizovao da Goran Nikolašević preko sredstava javnog informisanja za ovo krivično delo optuži Nebojšu Joksovića, a sve sa ciljem da se protiv Nebojše Joksovića pokrene krivični postupak i da se na taj način diskredituje kao svedok saradnik. 

Osumnjičeni Lazarević se po nalogu osumnjičenog Šarića, sastajao sa policijskim službenikom osumnjičenim Duškom Mirkovićem, kako bi dobijao poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i podatke o postupanju policijskih službenika povodom krivičnih prijava podnetih protiv Nebojše Joksovića, što je prenosio osumnjiečnom Šariću, a za dobijene informacije i podatke je osumnjičenom Mirkoviću davao novčane poklone.

Podsećamo, preistražni postupak vođen je u okviru međunarodne akcije uz učešće nadležnih policijskih i pravosudnih organa Ekvadora, Hrvatske i više Evropskih zemalja uz podršku EUROJUST-a i EUROPOL-a, a u koordinaciji sa pripadnicima BIA, MUP RS, UKP, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Službom unutrašnje kontrole, tokom koga su prikupljeni dokazi koji se odnose na aktivnosti ove kriminalne grupe i koji su rezultirali lišavanjem slobode organizatora Darka Šarića i pripadnika Dejana Lazarevića,  Danila Odovića,  Duška Mirkovića i Uroša Radovanovića, dok se ostali osumnjičeni nalaze u bekstvu i za njima se intenzivno traga. 

U toku su saslušanja osumnjičenih lica, nakon čega će Tužilaštvo za organizovani kriminal, sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal podneti predlog za određivanje pritvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike