Šarićev advokat sa VMA prevezen u zatvorsku bolnicu: Izvode ga u šetnje u krugu CZ!

26.04.2022

11:25

0

Autor: 24sedam

Dejanu Lazareću pozlilo tokom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal

Šarićev advokat sa VMA prevezen u zatvorsku bolnicu: Izvode ga u šetnje u krugu CZ!
advokat_lazarevic_01122021_0009 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Advokat Dejan Lazarević, kako 24sedam saznaje, prebačen je iz Vojnomedicinske akademije u Specijalnu zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu. Lazarević se malo oporavio, pa je mogao da bude prevezen u zatvorsku bolnicu.

- Dejan Lazarević i dalje ima visok krvni pritisak i pod terapijom je u bolnici Centralnog zatvora. Tamo ima pravo na šetnju u zatvorskom krugu i izvode ga stražari - kaže naš izvor.

Lazareviću, koji je branilac Darka Šarića, ali i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da podsetimo, pozlilo je tokom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal 15. aprila i prevezen je hitno na VMA, gde je bio u veoma lošem stanju. Kako smo već pisali, bio je na ivici moždanog udara.

Prema saopštenju Tužilaštva za oragnizovani kriminal, Lazarević se sumnjiči da je kao branilac osumnjičenog Darka Šarića neposredno ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom SKY, sa osumnjičenim Šarićem dogovarao postavljanje eksplozivne naprave na vozilo Gorana Nikolaševića, najbolje vreme za postavljanje bombe, kao i da je organizovao da Goran Nikolašević preko sredstava javnog informisanja za ovo krivično delo optuži Nebojšu Joksovića. 

Sve to bilo je sa ciljem da se protiv Nebojše Joksovića pokrene krivični postupak i da se na taj način diskredituje kao svedok saradnik. 

Lazarević se, kako se sumnja, po nalogu osumnjičenog Šarića, sastajao sa policijskim službenikom osumnjičenim Duškom Mirkovićem, kako bi dobijao poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i podatke o postupanju policijskih službenika povodom krivičnih prijava podnetih protiv Nebojše Joksovića, što je prenosio osumnjiečnom Šariću. Lazarević je za dobijene informacije i podatke osumnjičenom Mirkoviću davao novčane poklone.

Predistražni postupak vođen je u okviru međunarodne akcije uz učešće nadležnih policijskih i pravosudnih organa Ekvadora, Hrvatske i više Evropskih zemalja uz podršku EUROJUST-a i EUROPOL-a, a u koordinaciji sa pripadnicima BIA, MUP RS, UKP, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Službom unutrašnje kontrole, tokom koga su prikupljeni dokazi koji se odnose na aktivnosti ove kriminalne grupe i koji su rezultirali hapšenjem organizatora Darka Šarića i pripadnika Dejana Lazarevića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića,Duška Mirkovića, Danila Stojanovića i Uroša Radovanovića, dok se ostali osumnjičeni u bekstvu i za njima se intenzivno traga. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike