Šarićev advokat bio na ivici moždanog udara: Lazarević i dalje teško!

16.04.2022

16:00

0

Autor: 24sedam

Dejan Lazarević će na VMA provesti bar još nekoliko dana, jer još nije sposoban za transport u zatvorsku bolnicu

Šarićev advokat bio na ivici moždanog udara: Lazarević i dalje teško!
Dejan lazaević na slobodi - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Advokat Dejan Lazarević koji je uhapšen kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića i kome je na sasluanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal pozlilo, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju. Njegovo stanje je, kako 24sedam nezvanično saznaje, veoma teško.

- Imao je toliko visok pritisak da je bio na ivici moždanog udara. Stanje mu je i dalje teško i može se nazvati ozbiljnim - kaže naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, Lazarević će na VMA provesti bar još nekoliko dana, jer još nije sposoban za transport u zatvorsku bolnicu, gde bi kasnije trebalo da bude prevezen.

Protiv Dejana Lazarevića, kao i protiv ostalih uhapšenih, pokrenuta je istraga zbog sumnje da je kao branilac osumnjičenog Darka Šarića, neposredno ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom Skaj, sa Šarićem dogovarao postavljanje eksplozivne naprave na vozilo Gorana Nikolaševića i najbolje vreme za izvršenje ove kriminalne aktivnosti. 

Branilac je osumnjičen i da je organizovao da Nikolašević preko sredstava javnog informisanja za ovo krivično delo optuži Nebojšu Joksovića,  svedoka saradnika u postupku protiv Darka Šartića. Sve to je, kako navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, sa ciljem da se protiv Nebojše Joksovića pokrene krivični postupak i da se na taj način diskredituje kao svedok saradnik.

"Osumnjičeni Lazarević se, po nalogu osumnjičenog Šarića, sastajao sa policijskim službenikom osumnjičenim Duškom Mirkovićem, kako bi dobijao poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i podatke o postupanju policijskih službenika povodom krivičnih prijava podnetih protiv Nebojše Joksovića, što je prenosio osumnjičenom Šariću, a za dobijene informacije i podatke je osumnjičenom Mirkoviću davao novčane poklone", istakli su iz TOK.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike