Zločini na Uskrs u Srbiji: Troje ubijeno, zet silovao taštu posle uskršnjeg ručka, saobraćajne nesreće!

24.04.2022

08:33

0

Savu Petrova prijatelj tukao do smrti, a zatim njegovo telo bacio u bunar

Zločini na Uskrs u Srbiji: Troje ubijeno, zet silovao taštu posle uskršnjeg ručka, saobraćajne nesreće!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Na veliki verski praznik Uskrs događale su se razne tragedije i to kobne saobraćajne nsreće u kojima su nestajale i cele porodicem ubistva, silovanje.

Trojica muškarca brutalno su ubijena 2020. godine u tri različita grada u Srbiji. Prvo je ubijen bivši robijaš Dragan Radonjić (40) iz Lazarevca, potom Petar Matić (57) iz okoline Malog Zvornika, a zatim Sava Petrov (28) iz Čente. Dvojica su iskasapljena nožem, a treći je tučen do smrti tupim predmetom.

Radonjić i Marić iskasapljeni su nožem, dok je Petrov prebijen. Ubica Petrova pokušao je da sakrije zločin tako što je mrtvog mladića bacio u bunar. Osumnjičeni za ova tri zločina, ubrzo su uhapšeni, a čovek za koga se sumnja da je ubio Radonjića uhapšen je mesec dana kasnije.

Beživotno Radonjićevo telo u lokvi krvi u kući u Lazarevcu pronašao je njegov kum koji je došao da ga poseti. Radonjić se nekoliko dana nije javljao na telefon, a pošto živi sam, kum je odlučio da ga obiđe. Tada je u prizemlju kuće zatekao jeziv prizor. Kum mu je imao veliki broj ubodnih rana po celom telu, a obdukijom je utvrđeno da je ubijen nekoliko dana ranije.

Žrtva je od ranije bila poznata policiji i bio je višestruki povratnik. Nekoliko dana pre ubistva on je na oglasu naveo da prodaje kuću od 250 kvadrata za koju je tražio 25.000 evra.

Nožem ubio teču

Dok je policija radila uviđaj u Lazarevcu, u Malom Zvorniku uhapšen je Goran M. zbog sumnje da je ubio svog teču Petra Matića  u porodičnoj kući. Mladić je došao u selo da proslavi Uskrs sa porodicom, ali se navodno, posvađao sa tečom, uzeo nož i izbo ga, a njih dvojica od ranije isu mala nesuglasice.

Istog dana dogodio se i treći zločin te večeri, kad je Joca Marić (41) ubio svog druga Savu Petrova (28) u Čenti kod Zrenjanina. Prijatelji su se posvađali, a zatim i potukli. Deblji kraj izvukao je Sava, koga je prijatelj posle batina bacio u bunar u jednom dvorištu na putu između Zrenjanina i Beograda. Marić je u julu prošle godine pred Višem sudu u Novom Sadu osuđen na 13 godina zatvora, a izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma.

Saobraćajna nesreća koja se dogodila samo nekoliko dana pre Uskrsa 2019. potresla je region, a na auto-putu Beograd-Zagreb poginulo je četvoro Srba, dok je peti putnik pukom srećom preživeo auto smrti. Žikica Janković, njegova supruga Aleksandra, kao i Vladica Rašić i njegov maloletni sin Nikola iz Kruševca, poginuli su kada je "škoda oktavija" u kojoj su se nalazili sletela s auto- puta i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

Noć uoči Uskrsa 2019. u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Pazovi poginula je Aleksandra Kolarov, snajka poznatog srpskog fudbalera Aleksandra Kolarova i Nikola Dević, dok je tada dvoje teže povređeno. Naime, oni su te te večeri vraćali sa svadbe, a Nikola je bio za volanom "pasata" kada su iz nepoznatog razloga sleteli s puta i zakucali se u drvo. Dević je inače radio u firmi Aleksandrinog muža i kolegijalno su išli na svadbu.

Iživljavao se 

Vladan P. iz Barajeva, posle uskršnjeg ručka 2015. godine silovao svoju taštu. Za ovaj sramni čin on je 2018. godine osuđen na šest i po godina zatvora. Nesrećna žena je tada došla kod ćerke i zeta na praznični ručak, a posle toga htela da poseti sestru. Zet se ponudio da je traktorom preveze do susednog sela. Iznenada je skrenuo sa glavnog na zemljani put i u jednom šumarku zaustavio traktor i rekao tašti da mora da izvrši malu nuždu.

Samo je obišao traktor i sa druge strane zaskočio ženu. Izvukao je iz kabine i počeo da je bije, a zatim je i silovao. Tada joj je polomio i rebra, a posle iživljavanja odvezao je taštu kod njene sestre i zapretio joj da nikom ne kaže šta se dogodilo.

Žena je odmah ispričala šta se dogodilo i slučaj prijavila policiji i tada je na lekarskom pregledu ustanovljeno da je imala stravične povrede i da je silovana. Zet je u besu gurao zvono za šurenje svinja u genitalije tašte da bi se iživljavao nad njom. Osumnjičeni je uhapšen, a nekoliko godina pre ovoga, navodno njegova majka je prijavila da je silovao, ali je ona kasnije odustala od optužbi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike